Brieven

Wilders' nachtmerrie
Hoogleraar bestuurskunde Jouke de Vries schrijft (Podium, 1 september) dat voor PVV-leider Wilders een middenkabinet met VVD en PvdA een nachtmerrie is. Voor Wilders is niet een centrumkabinet een nachtmerrie maar het nemen van regeringsverantwoordelijkheid. Dit soort opgeschoten jongens floreert bij schelden en klieren aan de zijlijn zonder verantwoordelijkheid te willen afleggen aan wie dan ook.

Willem van den Berg Heerenveen

Bezuinigen op defensie
Op Podium (31 augustus) maakt columnist Rob de Wijk zich bijna hoorbaar boos dat partijen als PvdA, GroenLinks, SP en D66 willen bezuinigen op defensie. Hij stelt dat er nauwelijks besef is van de positie van Nederland en over hoe wij in ons eigen belang welvaart en veiligheid kunnen beschermen. Daarin heeft hij helaas groot gelijk. 'Wie de vrede wil, bewapene zich ten oorlog.' Deze uitspraak heeft ook in 2012 nog niets van haar waarheid verloren.

Theo Coenraads Dronten

Spaans vliegtuig
De vermeende gijzeling door moslimterroristen van een Spaans toestel op weg naar Schiphol (Trouw, 31 augustus) drukt de Nationaal Coördinator voor Terrorismebestrijding en Veiligheid met de neus op de feiten. Het hadden namelijk terroristen kunnen zijn. Is een vijandelijk toestel eenmaal in ons luchtruim dan kan het binnen 7 à 10 minuten boven Utrecht zijn, ondertussen veel aantrekkelijke doelen passerend. Dus de strategie moet erop zijn gericht zo'n toestel zo mogelijk buiten, maar op zijn laatst bij de grens te onderscheppen. Nu maar hopen dat onze politici inzien dat defensie niet alleen iets is van verre oorden en bezuinigingen.

Jan Coenraadts Eerbeek

Voor mij geen 130 km/u
Minister Schultz heeft de verkiezingsstunt voor elkaar: je mag bijna in heel Nederland 130 km rijden op de snelweg (Trouw, 1 september). Er resten alleen nog een paar stukjes weg zoals bijvoorbeeld bij Maarssen en Vinkeveen. Hier worden schermen geplaatst en hup, dan kunnen we ook daar gaan racen. De lucht zou dan minder vervuild worden. Alsof de CO2 uitstoot niet over die schermen heen zou gaan. Wel heel naïef, minister Schultz. Mijn stem krijgt u absoluut niet.

Anneke de Kleine Breda

Niets met Nietzsche
Ook bij ons ligt het gratis boekje van Nietzsche op de keukentafel te wachten. Wat zullen we ermee doen? In de kast zetten, weggeven, of naar de rommelmarkt? Ik weet dat je een gegeven paard niet in de mond mag kijken. Toch vind ik het jammer van het materiaal, de verzendkosten enzovoort. Wellicht is het een idee voor de volgende keer om lezers de mogelijkheid te geven het boekje gratis te bestellen bij Trouw? Op die manier komt het bij de mensen die er echt belangstelling voor hebben.

Bea Voskamp Gieten

Fijn, gratis filosofen
Graag wil ik u laten weten dat ik heel blij ben met uw gratis filosofiecollectie. Als trouw Trouw-abonnee is de pagina religie en filosofie mij zeer dierbaar en de serie over de filosofen zal ik zeker van A tot Z lezen. De betrokkenheid van Ger Groot bij dit project garandeert kwaliteit.

Nico Smit, pastor Hilversum

Weinig plek voor Paralympics
In Trouw (1 september) een paginavullend artikel over ons topsportklimaat. Een pagina verder een grote foto en een heel klein beetje tekst over de Paralympics. Het getuigt van weinig respect voor de gehandicapte sporters die evenals hun valide collega's veelal fulltime met hun sport bezig zijn. Misschien kan de hoofdredacteur dit eens uitleggen in zijn zaterdagse column?

Reijer Koelman Duiven

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden