Brieven

Bovenberg vergeet iets
Het plan van econoom Lans Bovenberg voor een nieuw soort oude dag zou, afgezien van de vele haken en ogen die eraan zitten, kans van slagen kunnen hebben als iedere Nederlander een huis koopt én daarbij te maken zou krijgen met betrouwbare mensen die waken over zijn of haar geld. Dat is niet het geval. Directeuren van woningcorporaties, banken, zorginstellingen en pensioenfondsen - ik denk niet dat een zinnige huizenbezitter zijn of haar geld wil overhandigen aan deze groep. We zitten nota bene in een crisis die voor een groot deel veroorzaakt is door onverantwoordelijke bankmanagers die van graaien hun hobby hadden gemaakt. Niet aan beginnen dus. De zorg moet op de schop, niet de huizenbezitter.

Reina Bakker Swifterbant

Bovenberg onrechtvaardig
Mijn vrouw en ik hebben al 65 jaar premie betaald voor ziekte- en zorgverzekering. Opgeteld, met de rente erbij, hebben we al betaald voor een zeer royaal huis. Nu wil L. Bovenberg dat we nog een keer ons huis voor datzelfde doel opgeven. Dat is onrechtvaardig. We hebben immers al gespaard voor de oude dag, zoals hij wil. Dit huis is ons pensioen- en woonhuis. Zulke geleerden zou ik niet graag in mijn bedrijf of in de regering aan het werk hebben.

G.v.d.Veen Groningen

Bovenberg vindt oudjes duur
'Betaal je zorg, verkoop je huis' (28 juli). Oudjes zijn lastig en duur volgens CDA-ideoloog Bovenberg. Waarom laten wij mensen van 70 jaar en ouder niet inslapen? Goed voor de werkgelegenheid in bijvoorbeeld de begrafenisbranche etc. Ik voel mij door dit soort opvattingen overbodig.

J.C.A. Offringa Utrecht

Leve de tevredenheid
Ik werd niet vrolijk van de zaterdagkrant. De onbetaalbare zorg, de plannen van Bovenberg, de toekomst van de euro. Mijn stemming werd er niet beter op. Gelukkig las ik ook het artikel van Tomáš Sedlácek. Een econoom die schrijft over een ongeremd economisch beleid met 'een gigantische berg aan schulden' en die daarom aanstuurt op een 'omslag in ons denken'. Die pleit voor 'tevredenheid' en 'herwaardering van het goede'. Wow! Dat was tenminste een bemoedigend verhaal.

Maarssen Bert Aalbers

Ik ben op leeftijd, sorry
Hierbij wil ik mijn excuses aanbieden voor mijn leeftijd en mijn geboortedatum. Als babyboomer loop ik kennelijk het risico ouder te worden dan mijn voorouders. Het is blijkbaar mijn schuld dat de reserves van pensioenfondsen ontoereikend blijken te zijn voor de toekomst. Wanneer ik onverhoopt ook nog zorg nodig zal hebben, ben ik dubbel schuldig.

Jaap de Bruijne Deventer

Adam en Eva met navel?
Wat een mooie schildering van de zondeval van Cornelis van Haarlem in Zomertijd (28 juli). Ik kan blijven kijken en steeds weer zie ik wat nieuws. Het uiltje, de leeuw achter de boom, de aap die angstig kijkt naar wat Adam en Eva lijken te gaan doen; het takje van Eva. Mooi ook dat Lucifer in de huid van een slang wordt verbeeld. In de verte God de Vader die aan Adam en Eva vraagt wat ze hebben gedaan. Blijft Adam achter Eva staan of duwt hij haar naar voren? Geweldig! Het is alleen onmogelijk dat Adam en Eva een navel hebben.

Richard Stouthart Best

Gezegende kip
Wat een leuk berichtje (30 juli): bisschop Wiertz zegent de leghennenstal. Deze kippen leggen dus gezegende eieren en de kip komt vroeg of laat gebraden op tafel. We hebben er dus een keuzekip bij. Naast de plofkip, scharrelkip en maiskip is er nu ook een gezegende kip. Zal dat even smaken!

Henk Prosper Purmerend

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden