brieven

Scheve voorstelling

Tinkebell schrijft een stukje naar mijn hart (Opinie, 1 maart). Namelijk dat Nederlanders wel vluchtelingen willen helpen. Dat de focus van de meeste nieuwsverspreiders gericht is op de mensen die tegen de opvang zijn. En dat dat een scheve voorstelling van zaken geeft. Goed zo Tinkebell, een mooi tegengeluid geef je op deze manier. Ga zo door!

Marleen van der Haar Woerden

undefined

Vertekend

De reactie van Tinkebell is mij uit het hart gegrepen. Er is oneindig veel meer goed nieuws dan er slecht nieuws is, maar alleen het topje van deze laatste ijsberg komt in de krant. Daardoor geeft het nieuws dat dagelijks tot ons komt een zeer vertekend beeld van de werkelijkheid. Het leven is geen gemiddelde van het dagelijks nieuws.

Hans Verhoef Bunnik

undefined

Gelukkig land

Tinkebell beklaagt zich over het feit dat er in de media veel aandacht is voor tegenstanders van de opvang van asielzoekers en slecht nieuws in het algemeen, en dat het goede nieuws daardoor niet aan bod komt. Dat goede nieuws is bij voorbeeld dat Vluchtelingenwerk het aanbod van vrijwilligers nauwelijks aankan en oproepjes tot steun voor droeve gevallen in no time resultaat behalen.

Maar lieve Tinkebell: de media moeten berichten over datgene wat afwijkt van wat normaal is, want dat is interessant. Het gewone, normale gedrag van mensen is minder nieuwswaardig. Wees maar blij dat de door jou aangehaalde voorbeelden geen voorpaginanieuws zijn, want dan zouden zij uitzonderlijk zijn. Gelukkig het land waar het kwaad nieuws is, en het goede niet.

Corrie van Sijl Krommenie

undefined

Hoopgevend

Jos de Blok legt nog eens helder uit waarom 'productdenken' in de zorg contraproductief is (Verdieping, 1 maart). Velen gingen hem voor, maar 'de tanker verandert niet van richting'. Daarom vind ik het zo hoopgevend dat hij zijn inzichten heeft omgezet in praktijk: de Buurtzorg. En die loopt prima. Ik maak er graag gebruik van. Nu nog de beleidsmakers.

Liebje Hoekendijk Bussum

undefined

Andere oplossing

Nog een geluk dat mevrouw Jeuken niet over een sloot hoeft te springen, dacht ik na het lezen van 'Mevrouw Jeuken kiest voor ritjes met de scootmobiel' (Trouw, 1 maart). Ik was in de veronderstelling dat obstakels in verzorgingshuizen sowieso niet aanwezig zouden zijn. Het is voor ouderen met loophulpmiddelen een groot probleem om zware deuren te openen - waarom geen automatische deuropener? Drempels en dorpels zijn eveneens een taboe in dit soort huizen. Nog gekker wordt het als ik lees dat mevrouw moet betalen voor de 'oplossing' dat de verpleging de scootmobiel buiten zet. Hans Hendriks, programmamanager, is blijkbaar tevreden met deze oplossing want 'wie betaalt, bepaalt'. Dit probleem behoort volgens mij op een andere manier opgelost te worden en niet door de rekening bij mevrouw Jeuken neer te leggen.

Susan Hartog Krommenie

undefined

Merkel

Openlijke steun van Nederlandse politici voor Merkel blijft nog steeds achterwege. Laf.

G. den Dulk Wassenaar

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden