brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Carel ter Linden
Bij het lezen van het interview met dominee Carel ter Linden (Letter&Geest, 18 mei) dacht ik onwillekeurig aan de uitspraak: 'Alles wat we over boven weten, komt van beneden'. Dat geldt zeker voor het subjectieve verhaal van Carel ter Linden.

Persoonlijk lees en geloof ik liever de 'subjectieve verhalen' van Paulus, Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes. Die verhalen hebben de tand des tijds ruimschoots doorstaan. Die zijn zeker de moeite waard om door te geven aan jonge generaties en dus ook aan prinsen en prinsessen.

Auke Lemstra Driebergen

Careltje
De mooiste zin in het interview van Elma Drayer met Carel ter Linden: "Heere houd ook deze nacht over Careltje de wacht". Dat ontroerde me en ik zag Jezus Careltje zegenen en tegen de volwassen Carel zeggen: "Wanneer je niet verandert en wordt als een kind, dan zul je het koninkrijk der hemelen zeker niet binnengaan". Is dat niet juist de essentie van het Evangelie?

Ria Kragt Luttelgeest

Denker
Ik had een andere reactie dan mevrouw Stomphorst (Brieven, 18 mei) toen ik de foto zag en het interview met René Gude las. Zeer onder de indruk van hem: wat een levenskracht, wat een moed om 'gewoon' door te gaan en niet 'in het zicht van de haven' op te geven. Inspirerend, leerzaam: aan zulke mensen kunnen we ons optrekken! Ik hoop dat hij ons als Denker des Vaderland de komende twee jaar zal blijven uitdagen om 'mee te denken'.

Iris van Schothorst Amersfoort

Wie sponsort wie?
Wordt Trouw gesponsord door Lucky Strike of zou de heer Gude een jaar lang gratis van sigaretten worden voorzien?

Renée van Beuningen Vierhouten

Silly Jesus-talk
Wilfred van de Poll (Trouw, 17 mei) vreest voor een culturele botsing in Amerika tussen de liberalen en de groeiende groep (christelijk) conservatieve latino's. De door hem geïnterviewde Alan Wolfe is daar niet zo bang voor want, 'religie is haar scherpe kantjes kwijt'. Omdat Wolfe 'niets heeft met de meer militante vorm van atheïsme', noemt hij zich liever een 'non-believer'. Maar wat eerder in het interview heet het: "Kom op zeg, mensen die nu nog aan komen zetten met Jesus-talk, dat is toch gewoon een beetje silly?" Niet militant, zo'n uitspraak, wel badinerend. Niet echt ruimdenkend.

Elias van Offenbeek Almelo

Moedige huisarts
Wat een geweldig artikel van huisarts Hans van der Linde (Letter&Geest, 18 mei), over medicijnen die nog niet getest zijn en toch al worden voorgeschreven; over de ongezonde invloed van de farmaceutische industrie op de huisartsen. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor!

A. de Kleine Breda

Monarchiekoorts
Wat heerlijk dat er midden in de monarchiekoorts van de afgelopen tijd in Trouw berichten zijn te lezen van nuchtere mensen, zoals Elisa Klapheck (17 mei). In een omgeving vol adoratie van oranjegezinden iemand die ook wil relativeren, dat is erg welkom en verfrissend.

Engelina van Weelden Almkerk

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden