Brieven

Het verbaast mij, dat er in Trouw geen commentaar of discussie is geweest over de kosten van de dure luchttaxi van minister Huizinga. Was het nodig? Was het nuttig? Of was het alleen aangenaam? Is dergelijk gedrag passend voor een minister, mag je van een minister van een christelijke partij niet iets meer verwachten? Hoe zit het met de controlefunctie van de pers? Houdt Trouw in de gaten of het geld inderdaad terugbetaald wordt? Op de televisie gaf minister Huizinga een paar dagen geleden nog toe, dat dit nog niet gebeurd was.

J.E. Verbaas Nijmegen

’Huis-ideoloog’ van Staatsbosbeheer Frans Vera vindt (Trouw, 8 september) dat de landbouw rond de Oostvaardersplassen gebied moet inleveren. Boeren moeten dus maar verdwijnen omdat hij zijn hobby wil uitleven. Die boeren zijn net zo hartstochtelijk boer als Vera hartstochtelijk natuurbeschermer is. Dat boeren ook natuurbeschermer kunnen zijn, bestaat niet volgens Vera. Terwijl zij juist veel bijdragen aan de schoonheid van ons platteland. En van die schoonheid kunnen we allemaal genieten, terwijl de toegang tot een deel van de Oostvaardersplassen is voorbehouden aan een groepje uitverkorenen die er onder leiding van de heer Vera een kijkje mogen nemen.

Cees Schipper Gramsbergen.

Misschien zou er minder wantrouwen zijn tegen het bouwen van moskeeën, als moslims uit het Westen zich even hard zouden inzetten voor de rechten van christenen in islamitische landen.

Martin Sterel Amsterdam

De Concertzender wordt al enige tijd gemarginaliseerd. Wat Thijs Bonger (Trouw, 10 september) niet vermeldt, is dat de Concertzender sinds ruim een week niet meer wordt doorgegeven via het digitale ether-radiokanaal 118. Tot voor kort was de Concertzender te horen via dit open digitale kanaal, en wel in heel Nederland. Kenmerkend is dat dit afsluiten zonder enige ruchtbaarheid is gebeurd. Als VPRO-lid heb ik op de algemene ledenvergadering bezwaar aangetekend tegen de manier waarop de publieke omroep de Concertzender wegdrukt naar een marginaal bestaan als internetomroep. Als het nieuwe rechtse kabinet de bijl gaat zetten in de publieke omroep, dan mag ik hopen dat dit niet het einde zal betekenen van de Concertzender die immers vrijwel niets kost. Nederland heeft in vergelijking met andere Europese landen toch al weinig serieuze muziek op de radio.

Evert Bouws Bilthoven

Het seksueel misbruik door katholieke geestelijken heeft ook mij geschokt. Toch merk ik een verschuiving in mijn gevoelens door de manier waarop de pers zich op het onderwerp heeft gestort. Ik krijg de indruk dat het minder gaat om compassie met slachtoffers dan wel om kerken in een kwaad daglicht te stellen. Geschrokken ben ik dan ook door de grote kop op de voorpagina van zaterdag. ’Misbruik in kerk is erger dan we weten’. Het gaat nu dus niet meer om de misdragingen binnen een bepaalde kerk, maar alle kerken worden verdacht.

Jan Sintemaartensdijk Ridderkerk

Wilders verdient geld aan de dood van Theo van Gogh (Trouw, 11 september). Uit het artikel blijkt vervolgens dat Trouw niet weet of Wilders akkoord is, meewerkt of zelfs maar weet heeft van deze inzamelingsactie. Verderop in de krant wordt een anonieme bron geciteerd die Wilders met een prostituee zou hebben gezien. Is Trouw van plan alle normen en waarden overboord te zetten in wat nu toch echt een hetze lijkt te gaan worden?

Rob Dijkstra Nijmegen

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden