brieven

Enkelband

Volkert van der G. wil van alle beperkingen van zijn voorwaardelijke detentie af (Trouw, 15 juli). Het verbod om in bepaalde plaatsen te komen maakt het reizen naar zijn familie zo lastig. De enkelband maakt het zwemmen niet plezierig. Hij wil juridisch adviseur worden, maar mag zich niet in de juridische hoofdstad Den Haag begeven.

Van der G. vergeet blijkbaar dat hij een vreselijke daad heeft begaan: hij heeft een mens vermoord. Die mens kan nooit meer zijn familie bezoeken, recreëren of werken. Vergeleken daarmee vind ik de obstakels van de voorwaardelijke vrijlating van Van der G. in het niet vallen. Als hij ook maar enig inzicht in zichzelf had gekregen gedurende zijn detentie, zou hij zich heel stil en gedeisd houden. Daarom zou ik willen pleiten: rechter, handhaaf álle beperkingen.

Aafke Klopman Leeuwarden

undefined

NCRV

Lezeres Nellie Ploeger is boos over het personeelsbeleid van de NCRV (Opinie, 15 juli). Ook wij hebben onze twijfels over het beleid van de NCRV. Wij hebben de NCRV gevraagd hoe het kon dat presentator Klaas Drupsteen opeens aan de kant is geschoven. Wij vinden dat hij het programma 'Hello Goodbye' heel goed presenteerde en zeer integer is. Nu komen er twee presentatoren, Joris Linssen en Yvon Jaspers, terwijl wij hadden begrepen dat Joris iets anders wilde. Wij kregen als reactie van de NCRV dat ze niet wisten of de brief in zijn geheel geplaatst zou worden in de televisiegids. Op ons verzoek de brief door te sturen naar de heer Drupsteen, is niet geantwoord.

Fam. Jellema Oldekerk

undefined

Prachtige plaatjes

Jac. P. Thijsse schreef natuurboeken (Trouw 14 juli) die prachtig zijn geïllustreerd door Jan Voerman. Als kind croste ik met mijn vader in de herfst door de bossen van Baarn en mijn gids was zijn paddenstoelenboek. De zwammen van bijna alle plaatjes had ik al in de natuur teruggevonden. Eén paddenstoel vond ik pas zestig jaar later, in Portugal. Stop, riep ik: 'een morielje!' En zo was het. Ik herkende hem door de herinnering aan het oude plaatje. Een feest.

Liebje Hoekendijk Bussum

undefined

Huurder betaalt de rekening

De parlementaire enquête woningcorporaties is een uitgelezen kans om schoon schip te maken, schrijft corporatiedirecteur Carla van der Wiel (Opinie, 14 juli). Als huurder van een woningcorporatie ben ik verbijsterd over het gemak waarmee een miljardenfraude wordt afgedaan. Alles kwam bij de parlementaire enquêtecommissie langs: ministers, hoge ambtenaren, directeuren van genoemde corporaties, bankiers en vele anderen. Niemand wist iets, kon iets, wilde iets en iedereen deed dus niets. Strafbare feiten zijn niet genoemd. Maar Carla van de Wiel houdt ons voor dat we niet moeten zeuren. Wie zeurt er eigenlijk? Niet de huurders. Maar er zomaar een streep onder zetten, is al te gemakkelijk. Naast dit alles wrijft minister Blok (volkshuisvesting) met zijn verhuurdersheffing nog eens zout in de wond. Daarmee betalen huurders het gelag. Zij krijgen hogere huren voor de kiezen, terwijl zij de benadeelden zijn.

Leo B. van der Lans Oldebroek

undefined

Aruba

Waarom zijn we ooit akkoord gegaan met de status aparte van Aruba? Ik vind het prima dat de overheid daar zelfstandig opereert, hoorde hierover gisteren een genuanceerd verhaal van een deskundige op de tv. Maar waarom moet ik er als belastingbetaler voor opdraaien als de zaak daar spaak loopt? Laten ze dan ook hun eigen broek ophouden. Breek wat mij betreft de overeenkomst open en verander iets aan de voorwaarden. Ikzelf gun Aruba volledige onafhankelijkheid, maar haal het Nederlands vangnet wel weg. En voorkom dat, net zoals indertijd bij Suriname, de helft van de bevolking richting Europa trekt.

T. Koopmans Zwolle

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden