brieven

lezers@trouw.nl Postbus 859, 1000 AW Amsterdam

Pieter Geenen

Dinsdagochtend: de schrik om het hart: een oude Anton Dingeman wegens ziekte van Pieter Geenen. Even de gedachte: toch niets ernstigs? Sinds begin van deze eeuw is er voor mij geen grotere vreugde en geen betere dagopener dan Dingeman op pagina twee. Nog een dag in spanning, maar dan de gelukkige ontknoping. Die mega-virtuoze Van der Steurstrip op de donderdag. Wat een opluchting. Lang leve Dingeman. Goede gezondheid gewenst, Pieter Geenen.

Hans Meij Melbourne (Australië)

Integriteit

Naar aanleiding van het corrupte onderzoek naar statiegeld (Trouw, 27 januari): eind jaren tachtig gaf minister Ien Dales van binnenlandse zaken aan de Rijksgeneeskundige Dienst (RGD) opdracht tot een andere aanpak van het verzuim. Opzet, uitvoering en rapport werden aan mij opgedragen. Het ministerie gaf aan dat zij het rapport met mij wilde doornemen en huurde daarvoor voor twee dagen een hotel-suite. Daar werd ik onder druk gezet om het rapport te veranderen. Het was de tweede feministische golf en verschillen in het verzuim van mannen en vrouwen dienden te worden weggemoffeld. Gered door de finale opleveringstermijn heb ik het rapport ongewijzigd aangeboden en later ongewijzigd gepubliceerd. Bij de presentatie van het rapport ben ik niet uitgenodigd.

Anton Moll van Charante Zeist

Er niet meer geweest

Graag reageer ik op 'Tekort aan pillen is symptoom' (Opinie, 29 januari). Zelf ben ik behandeld voor schildklierkanker, zonder Thyrax ga ik doodeenvoudig dood. De meeste mensen zouden heel, heel graag zonder medicijnen leven. We hebben heel wat te danken aan alle deskundige zorg die wij in Nederland ontvangen. Als dat voor mij niet zo was geweest, was ik er ook niet meer geweest.

Nelleke Scherff-Boertje Sleeuwijk

Sport en gewicht

Het artikel van Joep Engels (Trouw, 29 januari) dat je van sporten niet afvalt, gaat in ieder geval voor mij niet op. En ik denk dat ik niet de enige ben. Bovendien is de reden die wordt aangegeven wel een heel merkwaardige: de proefpersonen zijn meer gaan eten. Want anders zou je die trainingen niet volhouden. Het punt is, dat je die trainingen juist prima volhoudt zonder meer te eten. En dan val je echt af. In mijn geval 15 kilo.

Hans Voerknecht Pijnacker

Afrekenen met kanker

Op de voorpagina 'Nieuwe operatie: in één dag afrekenen met kanker' (Trouw, 26 januari). Tendentieus, omdat natuurlijk nooit 'afgerekend' wordt met kanker en zeker niet in één dag. Het artikel zelf laat dit zien. De vrouw die de drieledige behandeling ondergaat, heeft al een keer kanker gehad. Dat met de behandeling 'afgerekend' wordt met kanker, is dus in tegenspraak met het verhaal zelf.

Thomas Kamphuis Den Haag

Kleur op de brug Menselijke fouten veroorzaakten een ongeluk op een brug in Zaanstad. Als het wegdek van alle beweegbare brugdelen in Nederland eenzelfde kleur krijgt is direct duidelijk of je als weggebruiker op het beweegbare deel van de brug bent.

Joop van Putten Zwolle

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden