Brieven

Totalitaire omroep
Aan de motie van PVV-Kamerlid Martin Bosma voor minstens 35 procent Nederlandstalige muziek op Radio 2, zit nóg een bedenkelijke kant, naast wat Lex Oomkes in zijn column al noemde (woensdag). De Kamermeerderheid had al besloten de Wereldomroep praktisch uit de lucht te halen en de levensbeschouwelijke omroepen een kop kleiner te maken. Bosma heeft meer dan eens zijn opvattingen over deze omroepen kenbaar gemaakt. Nu de Kamermeerderheid zich ook inhoudelijk inlaat met de programmering, is een principiële grens overschreden. Welke moties heeft Bosma nog meer in petto? Programmamakers moeten rekening gaan houden met de heersende politieke meerderheid in de Kamer. Dat is een eerste stap naar een omroep naar totalitair model. Overdreven, of een waarschuwing?

Ad van der Waals Leiden

Eén dag op de werkvloer
Petje af voor de nieuwe NS-directeur reizigers Ingrid Thijssen, die een dag in de twee weken meereist als conducteur (woensdag). Zij heeft het begrepen. Dit voorbeeld is navolgenswaardig voor alle directeuren en managers van zorginstellingen. Eén keer per veertien dagen de handen letterlijk uit de mouwen steken op de werkvloer, zodat zij weten wat daar gebeurt. Of is dat voor hen te laag bij de grond?

F.van den Akker Harkstede

Het gevaar van Bleker
De grootste bedreiging voor onze natuur op dit moment is een rancuneuze staatssecretaris Bleker, die onevenredig bezuinigt op natuur en natuurorganisaties. Hij speelt hierbij vooral in op de onderbuikgevoelens van de landbouwlobby en heeft ook lak aan wetenschappelijke inzichten. Dan is het niet meer dan logisch dat een natuurliefhebber als Koos Dijksterhuis in zijn 'Natuurdagboek' (dinsdag) het grootste gevaar benoemt.

Gerrit Krajenbrink De Heurne

Het gif van Dijksterhuis
Wat een met gif doordrongen commentaar gaf Koos Dijksterhuis over staatssecretaris Bleker en de landbouw! Als vrouw van een akkerbouwer moet ik wel reageren. Dijksterhuis suggereert dat de landbouw zwaar wordt gesubsidieerd, maar dat geldt slechts voor enkele producten, met het oog op een evenwichtige concurrentiepositie ten opzichte van de wereldmarkt, en om de prijs van het voedselpakket voor de burger laag te houden. De akkerbouw moet het hoofdzakelijk van vrije productie hebben. Persoonlijk ben ik geen fan van Bleker, maar hij heeft wel gelijk dat hij weer eens nuchtere standpunten verkondigt. Veel zogenaamde natuur is door mensenhanden gemaakt, en dat schiet in dit land wel erg door. Bleker heeft het lef om uitwassen aan te pakken. Ik hoop dat Koos zich weer bezighoudt met de dingen waar hij wel verstand van heeft.

Tineke bij de Vaate Creil

Gluren bij pedofielen
Vol afschuw bekeek ik maandag de foto met mensen die verlekkerd bij een bestuurslid van een pedofielenclub voor het huis staan. Een vrouw bestaat het om door het raam naar binnen te turen. Onbeschoft. Ik heb ook grote moeite met pedofilie, maar moeten we echt de Staphorster mentaliteit van de jaren zestig terughalen? Een kar mest bij iemand voor de deur leggen? Bah. Gelukkig staan deze mensen zelf ook te kijk, letterlijk, want ze staan zeer herkenbaar op de foto.

Jan Draaijer Aalten

Povere schaal voor Kvitova
Prachtige foto, woensdag, van de winnaars van Wimbledon. Beiden hebben een prestatie van formaat geleverd, Petra Kvitova misschien nog wel de grootste (als nieuwkomer). De winnaar bij de heren torst een gigantische bokaal waarbij de schaal van Kvitova toch wat povertjes afsteekt. Dit soort discriminatie blijkt toch wel erg hardnekkig.

Harry van der Kruit Veenendaal

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden