Bossche BKR-kunstwerken verhuizen naar topmusea

DEN BOSCH (ANP) - Zo'n 170 kunstwerken die de gemeente Den Bosch tijdens de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) heeft aangekocht, blijken het waard om naar een museum te gaan. Binnenkort verhuizen de werken naar topmusea als het Stedelijk in Amsterdam, Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, het Haags Gemeentemuseum en Kröller-Müller in Otterlo.

Het gaat om stukken van Leon Adriaans, Jan de Bie, Bart Domburg, Paul van Dijk, Pieter Elzinga, Jan van Eyck, Jaques van de Heijden, Marie Kessels, Michel Sculc Krzyzonowski en Willebrord Ricken.

In totaal kocht Den Bosch 6 000 werken van 120 kunstenaars aan. Een deel is teruggegeven, een deel zit in het Kunstuitleen-circuit. De selectiecommissie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft genoemde 170 werken uitverkoren voor een waardig bestaan in een aantal musea.

De gemeente Den Bosch, trots dat er in de eigen gelederen zoveel talent zit, laat de kunstwerken die zolang in depots waren opgeborgen een week lang aan de Bosschenaren zien. Van 28 juni tot en met 6 juli zijn belangstellenden welkom in Het Kruithuis aan de Hekellaan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden