Bosbranden blijven regio Valencia teisteren

Bosbranden in Valencia Beeld reuters
Bosbranden in ValenciaBeeld reuters

Hoewel het minder warm is geworden en de luchtvochtigheid is toegenomen, breiden de twee bosbranden die in de buurt van de Oost-Spaanse stad Valencia woeden, zich nog steeds uit. Duizenden hectaren natuurgebied zijn inmiddels verbrand, deelden de autoriteiten gisteren mee.

De vuurzee heeft bijna duizend mensen gedwongen hun huis te verlaten. Ongeveer tweeduizend brandweerlieden, geholpen door veertig vliegtuigen en helikopters, proberen te voorkomen dat het vuur bewoond gebied bereikt. De autoriteiten zeggen niet hoeveel natuurgebied precies is verbrand, maar Spaanse media hebben het over 30 duizend tot 45 duizend hectare. Als dat juist is, heeft de natuur rond Valencia in twintig jaar niet zo'n schade opgelopen.

De eerste brand brak donderdag uit in Cortes de Palla, toen arbeiders zonnepanelen op daken aanbrachten. De politie heeft twee mensen in verband daarmee aangehouden. Zaterdag brak de tweede brand uit, in Andilla.

Ten noordwesten van Barcelona, eveneens in Oost-Spanje, woedde zaterdag een grote bosbrand. Bij de plaats Els Prats del Rei is ongeveer duizend hectare verwoest.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden