#bornhere: Twitteractie tegen Wilders

null Beeld Twitter
Beeld Twitter

Een selfie met een Nederlands paspoort. Dat deden veel Twitteraars van Marokkaanse afkomst met de Nederlandse of een dubbele nationaliteit. Daarmee reageren ze op de woorden van Geert Wilders dat hij minder Marokkanen wil in Den Haag en Nederland.

Wilders vroeg woensdag tijdens de verkiezingsavond van de PVV aan zijn publiek of zij meer of minder Marokkanen willen. "Minder, minder, minder!", riep de zaal. "Dan gaan we dat regelen", zei de PVV-leider.

Wilders veroorzaakte vorige week al commotie door te zeggen dat Den Haag "een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen" zou moeten worden.

Volgens Wilders heeft hij niets verkeerds gezegd. "De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. We hebben niets gezegd wat niet mag, niets gezegd wat niet klopt."

undefined

Vorige week deed een particulier al aangifte tegen Wilders, vanochtend kondigden het Landelijke Beraad Marokkanen en Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders aan hetzelfde te doen.

Volgens het Landelijke Beraad Marokkanen is de maat vol. De organisatie neemt de uitspraken van Wilders op de verkiezingsavond mee in de aangifte wegens opruiing en ophitsing.

Op social media wordt veel gereageerd op de uitspraken van Wilders. De hashtag #bornhere doet het goed, maar er wordt ook veel getwitterd via #bornthere, #ookikbennederlands en #ikdoeaangiftetegenwilders. Op Facebook heeft de pagina 'Meer Marokkanen' al meer dan 2000 likes, en 'Ik doe aangifte tegen Wilders' al bijna 25.000.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden