'Boom, Boom, boom ik wil het met je doen

Zo massaal als Amerikanen elkaar op 14 februari op kaartjes, knuffels en bonbons trakteren, slaat Valentijnsdag hier nog steeds niet aan. Maar winkeliers geven de moed niet op, getuige de suikerzoet ingerichte etalages.

Nieuwste ideetje: de Valentijns-cd-rom. Daarmee hoef je niet eens meer zelf na te denken over een geschikte liefdesboodschap. Met 'Happy Valentine' van boekwinkel Bruna kies je een patroontje (rozen, cupido's of hartjes) en vul je de naam van je geliefde in. Via 'vijf persoonlijke vragen' kom je daarna bij de meest 'toepasselijke' spreuk. Klik je aan dat het om 'een ex' gaat die je 'het liefst een bos uien toewenst', wordt de boodschap 'Beter tien vlinders in de lucht dan één in de buik'. Kies je voor 'vakantieliefde' en 'sinds vannacht', geeft de cd-rom 'You salt me pepper'. Een 'geheime liefde' trek je over de streep met: 'Boom, boom, boom ik wil het met je doen'. De cd-rom geeft een persoonlijke toegangscode die je op het kartonnen hoesje schrijft en in z'n geheel bij geliefde/ex/collega in de bus doet. Die kan dan op zijn of haar computer de code kraken en de boodschap lezen.

De tweede cd-rom heet 'Harten-wens' en heeft meer Valentijns-hulpstukken: een pakket Valentijnswenskaarten die je anoniem kunt mailen, een zelf in elkaar te puzzelen fotoroman en een niet erg geavanceerde rijmmachine. Op de naam 'Anneke' rijmt volgens de cd-rom 'bike', 'Mike' en 'look-alike'. En voor schat geeft-ie de onromantische rijmwoorden 'prat', 'Ad', 'zat' en 'wrat'.

Het nut van de fotoroman is al helemaal onbegrijpelijk. Vier modellen (Chris, Hanna, Santino en Marienke) kunnen naar eigen inzicht met elkaar worden gecombineerd. Met de muis zet je een stripverhaal in elkaar, waar je zelf de teksten bij mag verzinnen en in z'n geheel anoniem kunt e-mailen. Overigens zit er bij deze cd-rom ook een Nederlandstalig beginliedje, gezongen door ene Femke de Jong, dat zeker geen hit zal worden, maar dat wel drie minuten doorgaat vóór je kunt beginnen.

Leuk? Nou nee. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat deze nieuwe media met hun steriele boodschappen ook maar één prille liefde zullen doen ontluiken.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden