Bokito loopt weer buiten rond

ROTTERDAM (ANP) - Gorilla Bokito heeft dinsdag met zijn familie het vernieuwde buitenverblijf betreden. In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is de afgelopen weken gewerkt om het buitenverblijf Bokito-proof te maken. Sinds Bokito's ontsnapping op 18 mei zaten de gorilla's noodgedwongen binnen.

De bestaande gracht is drooggelegd en uitgediept tot 2,5 meter. De scheidingsmuur tussen verblijf en publiek is nu 5 meter hoog, een meter hoger dan de Europese richtlijnen voorschrijven. Bezoekers kunnen op drie plekken naar de apen kijken.

Het leefgebied van de gorilla's is door de aanpassingen vergroot van 1200 vierkante meter naar 2000 vierkante meter. Ook het verblijf van de witneusmeerkatten hoort nu bij het leefgebied van de gorilla's. In de toekomst gaat Bokito met zijn familie samenleven met deze Afrikaanse apensoort.

Het nieuwe verblijf is nog niet af, maar de dieren mogen de zomer buiten doorbrengen. Na de vakantie wordt het verblijf verder afgewerkt en verfraaid. Bokito en zijn familie moeten dan tijdelijk weer even naar binnen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden