Boeken

Koos van Zomeren: Een deur in oktober. De Arbeiderspers, Amsterdam; 237 blz.-fl39,90.

Anderhalve dag uit het leven van W.B. Walter, galeriehouder in de buurt van het Paleis Noordeinde. Roman met bizarre elementen, zoals een 'romance in de toekomst' inclusief flash-forwards.

Nagieb Mahfoez: Kinderen van Gabalawi. De Geus, Breda; 603 blz.- fl59,90.

Deze roman van de Nobelprijswinnaar dateert uit 1959 en is nu voor het eerst uit het Arabisch in het Nederlands vertaald door Richard van leeuwen en Djûke Poppinga.

Sheila O'Flanagan: Het zusje van Caroline. Bzztôh, Den Haag; 383 blz.-fl29,90.

Verhaal over twee rivaliserende zussen die echter niet zonder elkaar kunnen. Schrijfster is Ierse.

Wouter Welling: Maansteen. Aristos, Rotterdam; 270 blz.-fl37,50.

Bibliothecaris Adulaar heeft een papyrusfragment uit het begin van onze jaartelling. Hij reist naar New York om daar in een gespecialiseerde bibliotheek een ander deel van de tekst te zoeken. Adulaar komt terecht in een wetenschappelijke concurrentieslag. Een reis vol avontuur en erotiek voert hem naar het Midden-Oosten.

Janita Monna (redactie): Gedicht aan de reiziger. Aristos, Rotterdam; 136 blz.-fl24,50.

Bundel met alle gedichten die sinds 1997 in de Rotterdamse tram en metro zijn geëxposeerd onder de titel 'Gedicht aan de reiziger'.

Rein Ferwerda: Timo. Een Griekse idylle. Agora, Baarn; 431 blz.-fl69,90.

Liefhebbers van de Griekse filosofie en oudheid kunnen hun hart ophalen met deze historische roman die speelt in de derde eeuw voor Christus. Alles draait om de amoureuze en filosofische verwikkelingen tussen Timo van Phlious en zijn geliefde Iriso. De schrijver is classicus en vertaalde teksten uit Romeinse en Griekse filosofie.

Elvire Spier: Engeltje. Bonneville, Bergen; fl19,90.

Engeltje spoelt aan in Paulus' leven als hij wandelt langs de vloedlijn van de zee. Paulus wordt smoorverliefd op deze bloedmooie, mensgeworden engel. De schrijfster overleed op 14 augustus 1999, enkele maanden voor publicatie van dit al jaren geleden geschreven liefdesverhaal.

Marina San Giorgi: Vliegend naar het licht. Lannoo, Tielt; 136 blz.-fl26,50.

Selectie uit honderden teksten en gedichten, geschreven nadat de schrijfster in 1988 te horen had gekregen dat ze leed aan kanker.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden