Boeken

René Puthaar: Dansmuziek. Meulenhoff, Amsterdam; 67 blz. - ¿ 29,90.

In dit debuut wordt de lezer uitgenodigd verschillende werelden te betreden: een alpenwei waar op engelen wordt gewacht, een onderwereld waar een gestorven vriend optreedt, en een puinhopendecor dat als een wildernis gaat bloeien.

Kees Ouwens: Mythologieën. Meulenhoff, Amsterdam; 75 blz. - ¿ 34,90.

Kees Ouwens publiceerde diverse poëziebundels waarvan de meest recente bekroond werd met de Herman Gorter-prijs 1998. In zijn nieuwste bundel keert de dichter via een omweg langs de zee, terug naar de oorsprong, het Eden van zijn debuut 'Arcadia'.

Rogi Wieg: Het boek van de beminnelijkheid. Arbeiderspers, Amsterdam; 95 blz. - ¿ 29,90.

Met zijn debuut toonde Rogi Wieg zich een exponent van de romantische school. In zijn latere werk is de romantiek van karakter veranderd, maar de thema's van Wiegs nieuwe bundel grijpen terug op die van zijn vroegere gedichten.

Arthur Lava: Geweldige gedichten. Voetnoot, Antwerpen; 71 blz. ¿ 25.

,,U kunt het! Iedereen kan het! Iedere gek kan gegarandeerd geweldige gedichten schrijven!'' De eerste regels van het gedicht 'Geweldige gedichten' zetten de toon van de gelijknamige bundel: in een dertigtal gedichten spoort de dichter zijn lezers aan de ruimte van het denken te verlichten, de teugels van het stokpaard te vieren en de braafheid op haar vestje te spuwen.

Kathinka van Dorp: Lokroep. Van Gorcum, Assen; 79 blz. - ¿ 35.

Vierendertig gedichten geïnspireerd door Afrikaanse kunst die de dichteres in Europese musea aantrof. Het vreemde van de beelden wordt gebruikt als spiegel van het eigene; de gedichten fungeren als dialoog met de kunstwerken.

Theo Verhaar; Valscherm voor Erasmus. De Harmonie, Amsterdam; 52 blz. - ¿ 29,90.

Zesde bundel van de Rotterdamse dichter Theo Verhaar die in 1998 de Anjerfonds-Anna Blaman-prijs voor zijn gehele oeuvre ontving. Verhaar stierf vorig jaar op vijfenveertigjarige leeftijd.

Leo Herberghs; Daarmee wordt gezwegen. Bèta Imaginations, Rotterdam; 76 blz. - ¿ 32,50.

Herberghs' twintigste dichtbundel bevat een los katern waarin is opgenomen het gedicht 'De afdaling van de regen'. De natuur speelt een belangrijke rol in het werk van Herberghs.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden