Boeken

Jaap Scholten: Morgenster. Contact, Amsterdam; 249 blz.-fl34,90.

In een Gronings ziekenhuis worden op 11 juni 1977 twee baby's geboren. Octave Dupont en Finn Jacobs. Het leven van Octave, opgegroeid in een welgestelde familie van machinefabrikanten, staat op z'n kop, wanneer hij op zijn zestiende ontdekt dat hij eigenlijk een leven leidt dat voor Finn bestemd was.

Wiel Kusters: De onweerzitting. Querido, Amsterdam; 135 blz.-fl37,50.

Debuut van Kusters (dichter, essayist en hoogleraar algemene en Nederlandse letterkunde in Maastricht) als schrijver van verhalend proza.

Lu Xun: Verzameld werk. Meulenhoff, Amsterdam; 602 blz.-fl125.

Lu Xun (1881-1936) wordt beschouwd als de belangrijkste Chinese schrijver van de twintigste eeuw. In deze bundel zijn alle verhalen van deze schrijver voor het eerst in Nederlandse vertaling bijeengebracht. De verhalen dateren uit de periode 1918-1927.

David Grossman: Jij bent mijn mes. Ambo, Amsterdam; 351 blz.-fl49,50.

Een man begint een briefwisseling met een vrouw die hij slechts van afstand heeft gezien. Hij stelt voor een verhouding te beginnen, maar louter via het geschreven woord. Zij wil een werkelijk, lijfelijk contact.

Magnus Mills: Vrij kamperen. Podium, Amsterdam; 232 blz.-fl39,90.

Een man mag gratis met zijn tentje op een camping staan in ruil voor het doen van klussen. Voor hij het weet maakt hij volop deel uit van de plaatselijke dorpsgenmeenschap. De schrijver is voormalig buschauffeur. Zijn debuutroman 'De hekkenbouwers' werd genomineerd voor de Booker Prize.

Stefan Brijs: Arend. Atlas, Amsterdam; 269 blz.-fl39,90.

Ongelukkige jeugd, gepest op school, in zichzelf gekeerd, wantrouwig: hoofdpersoon Arend is in deze roman voortdurend op zoek naar zichzelf, naar begrip, naar liefde.

Niels Carels: Neon. Prometheus, Amsterdam; 197 blz.-fl31,95.

Kunstschilder Edward Zeehond verliest zich in het nachtleven van de grote stad, op zoek naar 'Het meisje met de Duizend gezichten' oftewel zijn ideale vrouw.

Abraham B. Yehoshua: Vroeg in de zomer van 1970. Amphora Books, Amsterdam; 72 blz.-fl25.

Novelle. De hoofdpersoon worstelt met de dood van zijn enige zoon. Dit verhaal verscheen eerder in 1980 in Nederlandse vertaling.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden