Boeken

Jussi Adler-Olsen: het alfabethuis. Van Holkema & Warendorf, Houten; 432 blz.-fl39,50.

1944. Twee Engelse piloten worden boven vijandelijk gebied neergeschoten. Om niet in de handen van de Duitsers te vallen, springen ze in een trein met oorlogsgewonden. Het eindpunt is een psychiatrisch ziekenhuis.

Christopher Fowler: Disturbia. Luitingh-Sijthoff, Amsterdam; 301 blz.-fl34,90.

De held Vincent Reynolds kamt het nachtelijke Londen uit om een lugubere zaak te ontraadselen. Zijn tegenstander is een bedrieglijk keurige Engelse gentleman met een passie voor puzzels. Zijn bondgenoten, zwervers, nachtbrakers, en junks helpen hem op weg.

Ian Rankin: Blindeman. Luitingh-Sijthoff, Amsterdam; 254 blz.-fl29,90.

Edinburgh lijkt een keurige, pittoreske stad. Maar het telt ook sinistere kraakpanden. In een daarvan ontdekt politieman John Rebus een lijk tussen twee uitgebrande kaarsen. Aan de muur hangt een vijfpuntige ster.

Gé Bosschee: Schuldbrief. Bert Bakker, Amsterdam; 238 blz.-fl31,95.

Financiële thriller. Vijfenvijftig jaar geleden deed het nog immer florerende Duitse chemieconcern Carbon International goede zaken met de nazi's. Het derde rijk leverde dwangarbeiders, en dat drukte de produktiekosten van het bedrijf aanzienlijk. Wanneer Esther Brautigam namens alle slachtoffers een schadevergoeding eist, doet het bedrijf haar een eigenaardig aanbod.

Saylor: Rubicon. De Boekerij, Amsterdam; 304 blz.-fl28,50.

Historische thriller, gesitueerd in het oude Rome. Gordianus de Vinder krijgt van Caesar zelf de opdracht een moord op te lossen. Hij moet wel, want zijn zoon dient in het leger van de opperbevelhebber.

Michael Ridpath: Vijandige overname. Van Holkema & Warendorf, Houten; 303 blz.-fl31,95.

Financiële thriller. Knoeit het farmaceutische bedrijf BioOne met testresultaten om de beurswaarde hoog te houden? En is Frank Cook vermoord, omdat hij daarvan op de hoogte was?

Alton Gansky: Bezeten schip. Mozaïek, Zoetermeer; 255 blz.-fl29,90.

De USS Triggerfish, een Amerikaanse duikboot, wordt al sinds de Tweede Wereldoorlog vermist. Een halve eeuw later spoelt het schip aan in de baai van San Diego - zonder een spoor van de bemanning. J.D. Stanton, ex-marine-officier, en zijn assistente, luitenant Wilcox, staan voor een raadsel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden