BOEKEN

Hoop of wanhoop in de grensgebieden. Dabar-Luyten, Aalsmeer; 86 blz. ¿ 16,90. Zeven verhalen van mensen die aan de rand van de maatschappij leven en daardoor geregeld in het grensgebied van dood en leven terechtkomen. Met professioneel commentaar.

W. van der Meij: 125 Jaar algemeen college van toezicht. Boekencentrum, Zoetermeer; 264 blz. ¿ 42,50. Een terugblik op het beheer van kerkelijke goederen en fondsen van de hervormde gemeenten in Nederland en het toezicht daarop in de jaren 1870 en 1996.

C. R. M. J. Oostra-Boeuf: Vijftien jaar privacybescherming in Frankrijk. Van Gorcum, Assen; 190 blz. ¿ 52,20. Rechtsvergelijking tussen het Franse en het Nederlandse systeem van de bescherming van privacy.

Karl-Otto Apel e.a.: Het discursieve tegengif. Kok Agora, Kampen; 192 blz. ¿ 35. De sociale en ethische aspecten van de ecologische crisis.

Hans Ch. Gomperts: Andermans wijsheid. Strengholt, Naarden; 94 blz. ¿ 19,90. Overpeinzingen over wijsheden die anderen bedacht hebben.

Corriejanne Timmers en Hans Reekers: De grootste dictees der Nederlandse taal. IVIO, Lelystad; 203 blz. ¿ 39,90. 'Wie nog niet heeft meegedaan aan een spellingwedstrijd, behoort langzamerhand tot een steeds kleiner wordende minderheid.' Het boek bevat ook een cd met spellinglessen.

Kroniek '95. Volledig jaaroverzicht in woord en beeld. Agon, Amsterdam; ¿ 26,50 Data, feiten, achtergronden, meer dan 250 artikelen, ruim 200 foto's, kaarten en grafieken.

Het aanzien van 1995. Twaalf maanden wereldnieuws in beeld. Het spectrum, 191 blz. ¿ 27,50

Het jaar begon met overstromingen in Nederland en België; gedurende het jaar stierven Ischa Meijer, Annie M. G. Schmidt en W. F. Hermans; het jaar eindigde met de overwinning van het Nederlands elftal op Ierland, waardoor we toch naar het Europees kampioenschap gaan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden