BOEKEN

Sjoerd L. Bonting: Tussen geloof en ongeloof-Christus, ontkerkelijking en chaostheologie. Meinema, Zoetermeer; 195 blz.-fl47,50.

Poging om de wereldbeelden van natuurwetenschap en theologie met elkaar te verzoenen met behulp van een nieuwe scheppingstheologie, de chaostheologie. De schrijver is biochemicus en anglicaans priester.

Frank Kortman en Govert den Hartogh (redactie): Weldoen op contract-Ethiek en psychiatrie. Van Gorcum, Assen; 158 blz.-fl42,50.

Bundel over de vraag in hoeverre psychiatrische patiënten tot behandeling gedwongen kunnen worden oftewel over het conflict tussen het principe van weldoen en dat van respect voor autonomie.

Gerie-Anne van den Brink-Blankesteijn (redactie): Vrouwen tussen uitersten-Bijbels dagboek voor vrouwen. Boekencentrum, Zoetermeer; fl32,50.

Bij elke dag van het jaar worden vanuit de Bijbel bepaalde tegenstellingen (rust/onrust, hoop/wanhoop) belicht. Boek door en voor vrouwen.

Dr. B.M.W.A. Beke e.a.: Jeugdcriminaliteit in groepsverband ontrafeld-Tussen rondhangen en bendevorming. SWP, Amsterdam;160 blz.-fl42.

Rapport in opdracht van het ministerie van justitie. In vijf middelgrote Nederlandse gemeenten zijn 110 jeugdgroepen in kaart gebracht. Op basis daarvan worden aanbevelingen gedaan over hoe gemeenten strategische informatie over jeugdgroepen kunnen verzamelen.

Marcel Mirande: Stilstaan bij een haastig medium. Coutinho, Bussum; 125 blz.-fl29,50.

Over de betekenis van internet in het onderwijs.

Mario Damen: De staat van dienst. Verloren, Hilversum; 571 blz.-fl99,17.

Specialistisch werk over de gewestelijke ambtenaren van Holland en Zeeland in de Bourgondische periode (1425-1482).

Dick Boer, Bert Hoedemaker, Manuela Kalsky en Erica Meijers (redactie): Freedom! Oh Freedom!-Opstellen voor Theo Witvliet. Meinema, Zoetermeer; 143 blz.-fl33.

Bundel t.g.v. het afscheid van Theo Witvliet als hoogleraar theologie in Amsterdam.

Ton van Eijk: Teken van aanwezigheid-Een katholieke ecclesiologie in oecumenisch perspectief. Meinema, Zoetermeer; 375 blz.-fl55.

De katholieke kerk pretendeert teken van Gods aanwezigheid te zijn: waar haalt de kerk die pretentie vandaan? Dit is slechts één van de pijnlijke vragen die aan de orde komen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden