BOEKEN

Renée Maas: Tarot: een open boek. Kosmos Z & K, Utrecht; 191 blz. ¿ 34,90. Belooft 'vooral een praktisch inzicht in de tarotkaarten', die volgens schrijfster 'steeds weer de vinger op de juiste plek weten te leggen'.

Martin Ros en Wout Koster: Heersers van de Tour. De Arbeiderspers, Amsterdam; 408 blz. ¿ 39,90. Portretten van naoorlogse Tourwinnaars. “Uren en dagen achtereen eenzaam op de fiets doet de renners dromen van vrouwen, maar van Gerben Karstens weten we ook dat hij na een koers zijn wonderapparaat nauwelijks meer kon vinden.”

Henk Werkhoven: De New Age Muziekencyclopedie. Kosmos Z & K, Utrecht; 223 blz. ¿ 49,90. Portretteert musici, componisten, platenmaatschappijen. Met discografieën en cd met 12 nummers.

Christoph Türcke: Keerpunt: Religie. Meinema, Zoetermeer; 96 blz. ¿ 23,50. Duitse filosoof bespreekt blasfemie, verzoening, genade en andere woorden met religieuze herkomst,. door velen gebruikt zonder notie van oorspronkelijke betekenis.

Karel Blei: Kerk onderweg. Boekencentrum, Zoetermeer; 214 blz. ¿ 39,90. Gebundelde artikelen van ex-secretaris-generaal van hervormde kerk. Met terugblik op periode 1987-1997: “In het Samen-op-Weg-proces lijkt het meer te gaan om de vraag met hoeveel concessies de ene of de andere 'partij' tevredengesteld kan worden, dan dat men zich echt in een gesprek begeeft.”

Astrid H. Roemer & Gerlof Leistra: Suriname. De Arbeiderspers, Amsterdam; 147 blz. ¿ 29,90. Schrijfster en journalist portretteren Paramaribo, Nickerie en Binnenland, maar ook dagelijks leven van doorsnee Surinamer.

Theo de Boer: Pleidooi voor interpretatie. Boom, Meppel; 195 blz. ¿ 36,50. Beschouwingen over o.a. interpreterende psychologie, waarheid in de psychotherapie en de culturele opmars van de interpretatie.

Lester Brown e.a.: In de hoogste versnelling. Jan van Arkel, Utrecht; 110 blz. ¿ 9,95. Artikelen over de milieuverzieking en de pijnlijke remedies. Lucas Reijnders: De afgelopen tien jaar is in Nederland “alles wel anders geworden maar netto lijkt het milieuprobleem niet afgenomen maar veeleer in omvang gegroeid”.

Jaap Schaveling: Succesvol organisaties ontwikkelen. Van Gorcum, Assen; 199 blz. ¿ 55. Hoe verander ik een organisatie zonder al te veel ellende en droefenis?

Geert Mak: De Engel van Amsterdam. Contact, (Pandora); 270 blz. ¿ 15. Anatomie van een moderne stad, en van de vergeten wereld erachter en eronder.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden