BOEKEN

Mark van den Wijngaert, Lieve Buellens en Dana Brants: België en zijn koningen. Houtekiet, Baarn; 413 blz.-fl49,50.

Van de eerste koning Leopold I tot en met de huidige koning Albert II: in welke mate hebben zij hun stempel weten te drukken op de Belgische politiek?

Marc van den Bossche en Maurice Weyembergh (redactie): Links Nietzscheanisme. Damon, Budel; 207 blz.-fl34,90.

Bijdragen van diverse filosofen. Invalshoek van deze bundel: de grote populariteit van Nietzsche vooral onder linkse filosofen. Onder redactie van Katja Rodenburg, Monic Schijvenaars en Paul van Tongeren verscheen bij dezelfde uitgeverij 'Nietzsche lezen' (86 blz.-fl22,50), een bundel waarin negentien filosofen schrijven over hun eerste kennismaking met de ruim honderd jaar geleden overleden filosoof. Bij de Friese uitgeverij Bornmeer in Leeuwarden is 'Also sprach Zarathustra' in het Fries verschenen: 'Dat sei Zarathustra' (383 blz.-fl55). De vertaling is van Eric Hoekstra, dichter en taalkundige, werkzaam bij de Fryske Akademy.

Cornald Maas: TV.NL-Hoe de televisie mijn leven veranderde. Prometheus, Amsterdam; 202 blz.-fl31,95.

Bundel columns. Maas volgde voor de Volkskrant tussen augustus 1998 en eind 2000 de tv en schreef daarover dagelijks een column.

Denise de Ridder, Karlein Schreurs en Wilmar Schaufeli: De psychologie van vermoeidheid. Van Gorcum, Assen; 110 blz.-fl32,50.

Bundel waarin psychologen zich buigen over het fenomeen vermoeidheid, een volksziekte waaraan drie miljoen Nederlanders lijden.

Bruce & Pepitone: Werknemers motiveren. Vert. Josefien Bruijn. Academic Service, Schoonhoven; 182 blz.-fl34,95.

Boek in de reeks 'Managementvaardigheden'. In dezelfde reeks ook verschenen: 'Effectief coachen', 'Het managen van teams' en 'Empowerment van werknemers'.

Marc J. Schabracq en Cary L. Cooper: Stress als keuze-Persoonlijk werkboek stress-management. Scriptum Management, Schiedam; 120 blz.-fl29,90.

Werkboek. Wat kunnen individuele werknemers zelf doen om stress te voorkomen? Aanvullend op 'Beter, leuker, slimmer. de uitdaging van stress' (251 blz.-fl49,90), waarin organisaties centraal staan.

W. Dekker en P.J. Visser (redactie): Uitgedaagd door de tijd. Boekencentrum, Zoetermeer; 273 blz.-fl39,50.

Christelijke zending in een postmoderne samenleving.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden