Boeken

Suzanne Cleminshaw: De grote ideeën. Meulenhoff, Amsterdam; 317 blz.-fl39,90.

De geheimzinnige dood van haar zusje zet Haddie aan tot een speurtocht.Dit boek werd genomineerd voor de Whitbread Prize voor de beste debuutroman van 1999.

Nasim Khaksar: Tussen twee deuren. Van Gennep, Amsterdam; 174 blz.-fl34,90.

Deze nieuwe bundel van de sinds 1983 in Nederland levende Iraanse schrijver bevat verhalen over mensen die tussen twee culturen leven.

Tova Mirvis: De damessalon. Anthos, Amsterdam; 364 blz.-fl49,50.

Na de dood van haar man verhuist de tot het jodendom bekeerde Batsheba naar Memphis, waar ze aansluiting zoekt bij een groep orthodoxe vrouwen. Wanneer Batsheba van al te progressieve ideeën blijk geeft, stelt ze haar vriendschap met de vrouwen op het spel.

Anne Holt: Het verschrikkelijke kind. Archipel, Amsterdam; 245 blz.-fl39,90.

De nieuwe thriller van Noorse ex-politie-inspecteur, ex-advocaat en ex-minister Anne Holt heeft een monsterlijk kind als hoofdpersonage.

Jaap van Moolenbroek: Mirakels historisch. Verloren, Hilversum; 361 blz.-fl49.

Vertaling van de verhalen die Ceasarius, een cisterciënzer monnik van Heisterbach, omstreeks 1220 schreef. Ceasarius tekende vooral de vertellingen van mensen uit zijn tijd en uit zijn streek op.

Ingrid Noll: Annerose. Atlas, Amsterdam; 221 blz.- fl36,90.

Huisvrouw Annerose verveelt zich. Om haar saaie bestaan te ontvluchten verdiept ze zich in bloemstillevens uit de barok. Maar al gauw heeft ze geen afleiding meer nodig. Een jonge vrouw maakt Anneroses man het hof, en Anneroses vriendinnen blijken onbetrouwbaar. Als kort daarop een dode valt, krijgt Annerose hulp van haar halfzuster.

Isabel Marie: De dienstbode. Aristos, Rotterdam; 110 blz.-fl29,90.

Na haar studie filosofie vindt Sarah een baantje bij het rijke stel Laura en Bernard. De verhouding tussen Sarah en haar werkgevers neemt al spoedig erotische vormen aan, waardoor de levens van de drie personages zich ingrijpend veranderen.

Majgull Axelsson: Aprilheks. De Geus, Breda; 510 blz.-fl49,90.

Drie geadopteerde zussen ontdekken dat hun adoptiemoeder een eigen kind heeft. Als dit 'echte' kind de levens van de zussen binnendringt, raakt het evenwicht tussen de vrouwen verstoord.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden