Boeken

Doris Lessing: Walking in the Shade. Flamingo, London. 369 blz. - 35 gulden. Deel twee van haar autobiografie. Bestrijkt de jaren 1949 - 1962.

Paul Liekens: NLP voor managers. Ankh-Hermes bv, Deventer. 223 blz. - 35. Over neurolinguïstisch programmeren. Hoe het potentiëel van de medewerkers in een bedrijf optimaal te benutten.

Oei Hong Kian: Kind van het land. Indonet, Rotterdam; 306 blz. - 36,50. Familiegeschiedenis van de schrijver die sinds 1968 in Nederland woont. Over het leven van de peranakans, de miljoenen Indonesische etnische Chinezen. En de drie culturele achtergronden van de ongeveer 10 000 etnische Chinezen uit Indonesië die nu in Nederland wonen.

Joke Haafkens en Marina Smit: Even slikken. Het Spinhuis, Amsterdam; 154 blz. - 30. Zeven vrouwen vertellen openhartig over hun gebruik van kalmerende middelen en slaapmiddelen.

Mieke Kooistra: Geld, geloof, gehoorzaamheid. De Arbeiderspers, Amsterdam; 220 blz. - 34,90. Weerslag van een reis door vijf landen in Zuidoost-Azië. Centrale thema: wat beweegt mensen in die landen om hun persoonlijke vrijheid op te offeren voor economische voorspoed.

Georges Perec: Ruimten rondom. De Arbeiderspers, Amsterdam; 117 blz. - 29,90. Overpeinzing over de vraag 'wat er om de leegte heen of erin zit'. Poging om de starheid van onze ruimtelijke voorstellingen en dus van ons denken te doorbreken.

Niet alleen het verleden. Van Gorcum, Assen; 92 blz. - 29,90. Jubileumboek wegens 25-jarig bestaan van het Centrum '45, dat psychische hulp biedt aan slachtoffers van oorlog en vervolging.

Zonder Omweg 2. Waanders Uitgevers, Zwolle; 80 blz. - 29,50. Oorspronkelijke kunst van verstandelijk gehandicapten. Uitgave ter gelegenheid van gelijknamige tentoonstelling in het Singer Museum in Laren van 28 juni tot en met 20 september.

Naar Afrika. Verhalen. Meulenhoff, Amsterdam; 287 blz. - 34,90. Bundel met bijdragen van Afrikaanse en Europese schrijvers, onder anderen Lieve Joris, Adriaan van Dis en Etienne van Heerden.

James F. Twyman: Afgezant van het licht. Luitingh-Sijthoff, Amsterdam; 237 blz. - 29,90. Als troubadour - met gitaar en rugzak - toog de schrijver naar het door oorlog geteisterde Bosnië. Als eerste buitenstaander kreeg hij toestemming de meditaties bij te wonen van een oude mystieke gemeenschap, de Afgezanten van het Licht.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden