CPNB

Wat is dit?

'CPNB ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Trouw zijn hier niet bij betrokken.

BOEKENWEEKGESCHENK

Gezien de feiten van Griet Op de Beeck is het Boekenweekgeschenk van 2018. Het boek gaat over Olivia, een vrouw van 71. Haar leven verandert totaal als de man, met wie ze heel lang getrouwd was, overlijdt. Ze gaat op zoek naar een manier om verder te leven en weigert daarbij om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Het is een verhaal over spijt, de wil om goed te leven, de wurggreep van families, de kilte van de wereld, en echte liefde.

CPNB
null Beeld CPNB
Beeld CPNB

Griet Op de Beeck heeft een Boekenweekgeschenk geschreven over een beladen onderwerp dat ze met lichtheid en humor verkent. Ze pleit voor emoties en positiviteit, ook in de politieke realiteit van vandaag.

Vertaling in het Fries

Omdat Leeuwarden de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is, wordt het Boekenweekgeschenk eenmalig en in beperkte oplage ook in het Fries uitgegeven! Dit gebeurt in samenwerking met Boeken fan Fryslân. De vertaling is gedaan door Jetske Bilker en de Friese titel is Sa’t it lân derhinne leit.

Cadeau van de boekwinkel

U krijgt het Boekenweekgeschenk tijdens de Boekenweek cadeau van de boekhandel als u voor minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken koopt. Een mooie reden dus om tijdens de Boekenweek naar de boekhandel te gaan!

Gratis reizen met de trein

Met het Boekenweekgeschenk kunt u op zondag 18 maart, de laatste zondag van de Boekenweek, weer gratis reizen met de trein. NS is namelijk hoofdsponsor van de Boekenweek en deze actie is uitgegroeid tot een succesvolle traditie. En misschien ontmoet u deze dag wel auteur Griet Op de Beeck in de trein!

null Beeld Griet Op de Beeck
Beeld Griet Op de Beeck

GRIET OP DE BEECK

Het Boekenweekgeschenk 2018 is het boek Gezien de feiten, geschreven door de Vlaamse bestsellerauteur Griet Op de Beeck.

Griet Op de Beeck (1973) brak door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013, Prometheus). Sindsdien heeft zij 3 bestsellers op haar naam staan, die in 6 talen zijn vertaald. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment.

De Vlaamse schrijfster was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor Humo en De Morgen. Haar eerste roman Vele hemels boven de zevende werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Kom hier dat ik u kus (2014), haar tweede boek, werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen tot ‘Boek van de Maand’, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015 en staat inmiddels meer dan honderd weken in de CPNB Bestseller 60. Van deze beide boeken zijn de filmrechten verkocht.

Ook haar derde boek Gij nu (2016) was een succes, het werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016. Met haar goed bekeken optreden in het tv-programma Zomergasten vorig jaar, veroverde Op de Beeck de harten van vele Nederlandse kijkers en lezers. Haar meest recente roman, Het beste wat we hebben (2017), is het eerste deel van een trilogie rondom het thema incest.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

De journalisten van Trouw zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden