Boeken Non fictie

Tim Mackintosh-Smith: Jemen. Atlas, Amsterdam; 318 blz. - 49,90. Over het land waar de auteur, een Engelsman, al jaren woont. De excentrieke Engelse reiziger blijkt nog niet uitgestorven.

Niklas Holzberg: De roman in de oudheid. Athenaeum Polak & Van Gennep, Amsterdam; 152 blz. - 39,90. Inleiding op de klassieke roman. Vergelijking met moderne televisie-soaps.

Pim Cuijpers: Kleur geven aan een grijs bestaan. Intro, Baarn; 80 blz. - 19,95. Gids voor depressieve ouderen. Voor wie het moeilijk vindt hulp te zoeken bij professionele hulpverleners.

Joseph Epes Brown: De heilige pijp. Erven J. Bijleveld, Utrecht; 187 blz. - 34,90. De zeven geheime rituelen van de Oglala-Sioux, geopenbaard door Zwarte Eland, de laatste grote ziener en medicijnman van deze Indianenstam.

Het ontstaan van Beverwijk als stedelijke nederzetting. Verloren, Hilversum; 72 blz. - 20. Gezamenlijke studie van een archeoloog, een historicus, een jurist en een sociaal-geograaf.

Sadie Plant: Nullen en enen. Contact, Amsterdam; 287 blz. - 39,90. Het patriarchaat zal ten onder gaan. Fysieke kracht bepaalt niet langer wie er dominant is. Waren het immers niet vrouwen die een bepalende rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de computertechnologie?

Parallelle levens. IISG, Amsterdam; 192 blz. - 34,50. Jaarboek voor vrouwengeschiedenis. Biografische portretten van mensen die met elkaar een liefdesrelatie onderhielden of op andere wijze een hechte band hadden. Zo schrijft Elsbeth Etty over Henriëtte en Rik Roland Holst. Wat is de invloed van sekse op de manier waarop mensen hun leven vorm gaven?

René Cuperus & Johannes Kandel (red.): Transformation in Progess. Wiardi Beckman Stichting, Amsterdam; 302 blz. Over de wonderbaarlijke wederopstanding van de sociaal-democratie in een tijdperk, waarin het liberalisme leek te zegevieren.

Jonathan Harr: Een civiele procedure. Forum, Amsterdam; 477 blz. - 39,90. Waargebeurd verhaal over de juridische strijd van de Amerikaanse advocaat Schlichtmann tegen twee van de grootste bedrijven van de Verenigde Staten. Die werden ervan beschuldigd de dood van een aantal kinderen te hebben veroorzaakt.

Sylvia Pessireron: Trouwen in zeven Nederlandse culturen. Sesam Press, Utrecht; 96 blz. - 15,95. Huwelijksrituelen in de Antilliaanse, Chinese, Indonesische, Marokkaanse, Nederlandse, Surinaamse en Turkse cultuur.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden