BOEKEN NON-FICTIE

Ron Hermans en Eric Goeman: Het gevaar Demol. Epo, Berchem; 269 blz. - 34,90. Verhaal over de extreem-rechtse voormalige Belgische politiecommissaris Johan Demol en het Vlaams Blok.

Arthur Hertzberg: Joden. Ambo, Amsterdam; 316 blz. - 49,90. Over de identiteit van het joodse volk. Hertzberg, invloedrijk binnen de joodse gemeenschap in de VS, rekent af met politiek correcte ideeën over joden. Ze moeten eens ophouden zich op tragedies uit het verleden te concentreren.

Demokritos: Stofjes in het zonlicht. Athenaeum Polak & Van Gennep, Amsterdam; 164 blz. Fragmenten uit het werk van de Griekse filosoof ( vijfde eeuw voor christus), die als eerste meende dat de wereld bestaat uit een oneindig aantal ondeelbare atomen.

Caroline Alexander: De Endurance. Atlas, Amsterdam; 213 blz. - 69,90. Over de legendarische expeditie (tijdens de Eerste Wereldoorlog) van sir Ernest Shackleton naar de Zuidpool.

Bère Miesen: Dement: Zo gek nog niet. Bohn Stafleu Van Loghum, Houten; 196 blz. - 34,90. Kleine psychologie van dementie.

E. Schuurman: Geloven in wetenschap en techniek. Buijten & Schipperheijn, Amsterdam; 207 blz. - 35,90. Cultuurkritische studie over overheersende positie van wetenschap, techniek en economie. Auteur, lid van de Eerste Kamer voor de RPF, pleit voor dienstbaarheid van de techniek aan de vele geschonken levensvormen.

Chris de Stoop: Ik ben makelaar in hasj. De Bezige Bij, Amsterdam; 258 blz. - 36,50 Waar gebeurd verhaal van Abbas en Rashid, hofleveranciers van de Hakkelaar. Spannend relaas over de drugswereld en het witwassen van kapitalen in de Antwerpse diamantwereld.

Johan van Workum (red.): Alles behalve tijd. Kok Agora, Kampen; 139 blz. - 27,50. Bundel over 'onthaasting'.

Charivarius: Is dat goed Nederlands? SDU, Den Haag; 112 blz. - 24,90. Heruitgave van wat in de jaren veertig en vijftig gold als hét standaardwerk over 'goed Nederlands'.

Janet Gleeson: Het arcanum. Het Spectrum, Utrecht; 288 blz. - Spannend en waar gebeurd verhaal over de uitvinding van het Europese porcelein.

Helmut Kohl: Het einde van de muur. Strengholt, Naarden; 292 blz. -

Persoonlijke herinneringen van de bondskanselier aan de Duitse hereniging.

Eric Toussaint: e geld of je leven. VUBPress, Brussel; 367 blz. - 37,90. Over mondialisering, neoliberalisme en de Derde Wereld.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden