BOEKEN NON-FICTIE

Frits Abrahams: Oog in oog. Podium, Amsterdam; 200 blz. ¿ 29,90. Notities van een dwarskijkende tv-criticus: 'Als God bestaat, kan Hij binnenkort een aanvraag verwachten van een diepte-interview met de meester van het genre, Ischa Meijer.'

Magda Bolt: Reizen naar Holland. Walburg Pers, Zutphen; 80 blz. ¿ 29,50. Bolt maakt in 1997 dezelfde reis als haar betovergrootvader in 1807: van Groningen naar Leiden.

Coen Hilbrink: De ondergrondse. Sdu, Den Haag; 416 blz. ¿ 39,90. Studie over de illegaliteit in Overijsel tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Natascha Zwaal: Kinderen van de zon. De Prom, Baarn; 176 blz. ¿ 24,90. Onthullende kijk op eeuwenoude Maya-cultuur.

Cees Banning & Tom-Jan Meeus: De onzichtbare hand van de politiek. Balans, Amsterdam; 239 blz. ¿ 29,50. Kijkje in de achterkamers van Paars en de heimelijke steun aan Philips.

Ernest Hueting: Sociaal-verpleegkundigen en tuberculosebestrijding. De Tijdstroom, Maarssen; 106 blz. ¿ 25. Het beroep van sociaal-verpleegkundige in historisch perspectief.

Anja Meulenbelt en Anne-Marie Brinkman: Bootje in de storm. Van Gennep, Amsterdam; 149 blz. ¿ 29,90. Het gezin in debat: veiligheid, gezinsvormen, verdeling van zorg en arbeid.

Anneke de Vries: Het kleine verschil. Kok, Kampen; 182 blz. ¿ 45. Onderzoek van enkele recente bijbelvertalingen maakt duidelijk dat vooroordelen over mannelijkheid en vrouwelijkheid hun sporen hebben nagelaten. Niet alleen in de woordkeus, maar ook in zinsbouw en verhaalvolgorde.

A. van den Beukel: Geen beter leven dan een goed leven. Ten Have, Baarn; 223 blz. ¿ 34,90. Opstellen over de kwaliteit van het bestaan.

Pim Valkenberg (red.): Begaanbare wegen. Kok, Kampen; 136 blz. ¿ 19,90. Bijdrage aan de dialoog tussen christenen en andersgelovigen.

Marijke Huisman: Mata Hari (1876-1917) de levende legende. Verloren, Hilversum; 85 blz. ¿ 19,90. Tijdens haar leven was de uit Leeuwarden afkomstige spionne al een legende.

Eugen Drewermann en Friedrich Schorlemmer: Dood of leven. Callenbach, Baarn; 140 blz. ¿ 24,90. Over zin en onzin in het geloof in God.

Ludo Jongen: Heiligenlevens in Nederland en Vlaanderen. Bert Bakker, Amsterdam; 206 blz. ¿ 34,90. Biografieën van de belangrijkste heiligen: van Bonifatius tot en met Begga, de patrones van de begijnen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden