BOEKEN - NON-FICTIE

Lex Heerma van Voss: De doodsklok voor den goeden ouden tijd. Stichting Beheer IISG, Amsterdam; 360 blz. f48. Bewerking van door prof. W. Albeda in Trouw hoog geroemde proefschrift over de achturendag in de jaren twintig.

Gust de Meyer: De zin van de onzin. Hadewych, Antwerpen; 174 blz. f39,90. Belgische hoogleraar neemt het op voor de cultuur van de zg. slechte smaak, inclusief tv-spelletjes en videogames.

Willem Zeylmans van Emmichoven e. a.: Rudolf Steiner in Nederland. Pentagon, Amsterdam; gell., 300 blz. f49,50. Artikelen, anekdotes, foto's en documenten over bezoeken die de stichter van de antroposofie in 1904-1924 aan Nederland bracht.

Margreet Franssen: Zicht op vrouwenhandel. Stichting tegen vrouwenhandel/SWP, Utrecht; 128 blz. f32,50. Adviezen voor hulpverleners.#

Marc Chavannes: De stroperige staat. Contact, A'dam; 175 blz. f29,90. Parijse correspondent van NRC-Handelsblad bespreekt vol verbazing 'de liefste democratie op aarde', te weten Nederland.

Jos Peeters & Claartje Woldringh: Kinderen - Van priv-zorg naar overheidsbeleid. SWP, Utrecht; 141 blz. f37,50. De maatschappelijke en pedagogische situatie van nul- tot twaalfjarigen in kaart gebracht.

Grard P. P. van Tillo: Onthullingen - Spiritualiteit sociologisch benaderd. Gianotten, Tilburg; 207 blz. f37,50. Verzamelde artikelen van godsdienstsocioloog.

Bertus Dijk: Wartaal en waansysteem. Gerd Timmer Prods, Amsterdam (020-6642724); 144 blz. f25. Oud-student aan universiteit van Amsterdam valt zowel zijn docenten als beroemde filosofen aan.

Simon LeVay: Het seksuele brein. Bert Bakker, Amsterdam; 204 blz.- f34,90. Licht de opvatting toe dat de ontwikkeling en de structuur van zijn hersendelen een verklaring leveren voor seksuele handelingen van de mens.

Gerard Blees en Marcel Bos: Moslims in maatschappij en bedrijf. Nelissen, Baarn; 224 blz.- f42,50. Informatie over de islam en de problemen van in Nederland werkende moslims.

Sima Sneevliet: Mijn jaren in stalinistisch Rusland. BZZToH, Den Haag; 173 blz.- f29,50. Memoires van Henk Sneevliets dochter, die een halve eeuw in Rusland woonde en slachtoffer werd van de stalinistische terreur.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden