BOEKEN NON-FICTIE NET UIT

A. J. Klei: Van de onderste plank. Ten Have, Baarn; 128 blz. ¿ 24.90. Fameuze columnist gidst zijn publiek door de gevarieerde verzameling boeken en brochures die de onderste plank van zijn boekenkast vult.

Pieter Winsemius: Speel nooit een uitwedstrijd. Contact, Amsterdam; 226 blz. ¿ 34,90. Een analyse van sportprestaties om het functioneren van managers te verduidelijken.

Siep Stuurman: Staatsvorming en politieke theorie. Bert Bakker, Amsterdam; 266 blz. ¿ 34,90. Drie essays over Europa: van staatsvorming tot vergeten feminisme.

C. J. M. Schuyt: Tegendraadse werkingen. Amsterdam University Press, Amsterdam; 201 blz. ¿ 39,50. Deel 1 in de reeks 'De moderne samenleving': essays van een hoogleraar sociologie over de omvorming van de verzorgingsstaat.

Jozef Keulartz: Strijd om de natuur. Boom, Meppel; 212 blz. ¿ 36.50. Kritische evaluatie van tien jaar Nederlandse milieufilosofie.

Patrick Barbier: Triomf en tragiek der castraten. Vert. Michèle Schedler. Bruna, Utrecht; 269 blz. ¿ 12,50. Een met bizarre anekdotes versierde geschiedenis van de mannelijke sopraan in de zeventiende en achttiende eeuw.

Christine Alexander en Jane Sellars: The art of the Brönte's. Cambridge University Press. Cambridge; 483 blz. ¿ 62,85. De verzamelde tekeningen van de kinderen Brönte uitgebreid ingeleid.

De Bruyn, Pameijer, Ruijssenaars en Van Aarle: Diagnostische besluitvorming. Acco, Amersfoort; 247 blz. ¿ 46,50. Nieuwe inzichten over het diagnostisch proces in de hulpverlening.

Lauk Woltring: Dat maak ik zelf wel uit. Coutinho, Bussum; 286 blz. ¿ 34,50. Verslag van het project 'Werken met jongens'. Suggesties voor een sekse-specifieke pedagogiek.

Rupert Sheldrake: De wedergeboorte van de natuur. Vert. Vivian Franken. Kosmos, Utrecht; 217 blz. ¿ 32,90. Nu de wetenschap de natuur niet langer als dode materie kan zien, keert het besef terug dat de mens samen met de natuur deelneemt aan een grotere evolutie.

Harm Stevens en Cees de Jonge: Techniek in schoonheid. Inmerc, Wormer; 72 blz. ¿ 29,50. De hoogtepunten uit de historische collectie marinemodellen van het Amsterdamse Rijksmuseum in woord en beeld weergegeven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden