BOEKEN NET UIT

H. M. van Randwijk: In de schaduw van gisteren. Bert Bakker, Amsterdam; 331 blz. ¿ 49,90. Heruitgave van een ongeëvenaarde verzetskroniek, ditmaal ingeleid door Joop van Tijn.

Karel van het Reve: Luisteraars! Van Oorschot, Amsterdam; 312 blz. ¿ 36,50. Columns over 'van alles' die Van het Reve tussen 1979 en 1991 uitsprak voor de Wereldomroep.

Bruce Chatwin: Anatomie van de rusteloosheid. Bert Bakker; 223 blz. ¿ 29,90. Korte verhalen, reisimpressies, essays en kritieken van een Brit (1940-1989) die in de jaren zeventig wereldfaam verwierf met 'In Patagonië'.

James Redfield en Carol Adrienne: Het Celestijnse werkboek. Forum, Amsterdam; 248 blz. ¿ 29,90. 'Een reisgids voor het spirituele levensavontuur' zoals Redfield dat schetst in zijn veel verslonden roman 'De Celestijnse belofte', nummer 4 op de Nederlandse top-tien van vertaalde literatuur in 1994/95.

Piet Vroon: De ziel te lijf. Ambo, Baarn; 216 blz. ¿ 29,90. Hoogleraar psychologie bespreekt allerlei vormen van samenspel van psychische en lichamelijke processen.

Eric Lomax: De spoorwergman. Meulenhoff, Amsterdam; 327 blz. ¿ 39,90. Levensverhaal van een Britse soldaat die, decennia na zijn barre ervaringen als dwangarbeider aan de Birma-spoorweg, op zoek gaat naar zijn Japanse beulen.

Hubert de Vries: Wapens van de Nederlanden. Jan Mets, A'dam; 222 blz. ¿ 59,90. Royaal verluchte beschrijving van de ontwikkeling van heraldische symbolen van Nederland, België, hun provincies en Luxemburg. Weinig heraldisch jargon.

Frank Bovenkerk: La Bella Bettien. Meulenhoff, Amsterdam; 232 blz. ¿ 34,90. Biografie van Bettien Maartens, de Nederlandse go-between voor Colombiaanse drugskartels, die later de justitie haar diensten aanbod en nu onder een nieuwe naam 'ergens ter wereld' leeft.

Chris in 't Velt: Over opera en opera's. Kosmos-Z & K, Utrecht; geb., 192 blz. ¿ 29,90. Antisnobistisch ABC voor beginnende operaliefhebbers.

Paul Ormerod: Economen hebben geen idee. Van Gennep, Amsterdam; 262 blz. ¿ 49,90. Gerenommeerde Britse econoom legt aan een algemeen publiek uit dat de traditionele economische wetenschap de wereld niet zo gek veel te bieden heeft.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden