BOEKEN net uit

Jan van Zanen: Haya. Balans, Amsterdam; 222 blz. Fl. 39,50. Biografie van de vroegere 'mammie' en 'mascotte' van de VVD: Haya van SomerenDowner.

Emanuel Overbeeke: Ik mis jullie nu al - Brieven van kinderen aan hun ouders. Kwadraat, Utrecht; 159 blz. Fl. 24,90 Ook Mozart, Dostojewski, Van Gogh en Freud schreven brieven aan hun ouders. Een bloemlezing.

Geert van Istendael: Bekentenissen van een reactionair. Atlas, Amsterdam; 285 blz. Fl. 39,90. Essays over Nederland, Vlaanderen, Kristien Hemmerechts en Radio 1.

Bert Kerkhoffs: Arnhem 1944 - Slag van de Tegenslag. Bredewold, Wezep; gellustreerd, 134 blz. Fl. 29,75. De Arnhemse journalist en schrijver Kerkhoffs ('Dit is gn gewoon boek! Het is de neerslag van een studie') heeft zich een halve beziggehouden met de vraag waarom de invasie in Normandi wel goed afliep en de Slag om Arnhem, nog geen drie maanden later, niet. Conclusie: die slag was 'de waanzin ten top', 'moord op bevel van een waanzinnige ijdeltuit'.

Peter Lunch/John Rothchild: Hoe klop ik de beurs? Fontein, Baarn; 300 blz. Fl. 49,50. De filosofie van Peter Lynch is eenvoudig: beleg alleen in bedrijven die je kent. Zijn resultaten zijn verbluffend: gaf je hem in 1977 1 000 dollar onder beheer, dan had je daar nu 28 000 dollar voor teruggekregen.

Gaston van Camp: Het verste Westen. Atlas, Amsterdam; 143 blz. Fl. 29,90. Reisverhalen van de Lofoten tot Israel, van Indonesie tot diep in de Sahara.

David Pinto: Het virus cultuurverschillen. Bohn Stafleu Van Loghum, Houten; 138 blz. Fl. 45. Pinto is een jood van Marokkaanse afkomst, die naar Israel emigreerde en sinds de Zesdaagse Oorlog in Nederland 'met vakantie' is. Vroeger o. a. flessenspoeler in de apotheek van het AZ in Groningen, is hij nu directeur van het InterCyltureel Instituut aldaar. Hij meent dat Nederland lijdt aan een ernstige maatschappelijke ziekte, veroorzaakt door cultuurverschillen. In dit boek bespreekt hij oorzaken en symptomen en komt hij met therapeutische suggesties.

Yael Pinto/David Pinto: Interculturele conflicten. Bohn Stafleu Van Loghum, Houten. 165 blz. Fl. 35.-. Hoe los je een intercultureel conflict op zonder voor racist te worden uitgemaakt? Een methode.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden