BOEKEN FICTIE

Giorgio Bassani: Het verhaal van Ferrara. Meulenhoff, Amsterdam; 737 blz. - 125. Verzameld werk van de Italiaanse auteur Bassani. Tevens verschenen: Henk Pr"pper: Giorgio Bassani's Ferrara, een universum. Meulenhoff,47 blz. - 14,90, Over de schrijver en zijn stad.

Bohumil Hrabal: Kaalslag. Bert Bakker, Amsterdam; 191 blz. - 39,90. Laatste deel van autobiografie van deze Tsjechische schrijver die in 1997 om het leven kwam.

Peter Dicker: Curaçao, mijn hart. Conserve, Schoorl; 427 blz. - 49,95. Historische roman. Over kolonisators en de verdwenen, oorspronkelijke bewoners.

August Willemsen: Sprekend een brief. T. Rap, Amsterdam; 29 blz. - 12,50. De auteur vorig jaar geëmigreerd naar Australië, beschrijft aan Thomas Rap zijn liefde voor dit continent.

Maryse Condé: Bovenwindse hoogten. In de Knipscheer, Amsterdam; 377 blz. - 39,50. Een nieuwe versie van 'De woeste hoogte' van Emily Brontë, maar nu spelend op Cuba en Guadeloupe. Heathcliff heet nu Razyé, een zwarte vondeling. Hij voelt een enorme passie voor de kleine mulattin Cathy.

Jan Siebelink: De bloemen van Oscar Kristelijn. Meulenhoff, Amsterdam; 222 blz. - 34,90. In 'Laatste schooldag' verruilde Oscar Kristelijn zijn docentencarrière voor een baan als bloemenkoopman. In deze nieuwe roman is Kristelijn de hoofdpersoon. Centraal in zijn gedachten blijft de school die hij is ontvlucht.

Nikolaj Dezjnev: Concertuitvoering. Bert Bakker, Amsterdam; 254 blz. - 39,90. Liefdesgeschiedenis tussen de gevallen engel Lucarius en de aardse Anna. Tegelijk ook een politiek-historische satire en een filosofische verhandeling over tijd, liefde, goed en kwaad.

T. S. Eliot: De bouw van de kerk. Kok, Kampen; 70 blz. - 7,90. Tweetalige, becommentarieerde uitgave van 'Choruses from 'The Rock'.'. Voor dit spirituele spektakelstuk met muziek en ballet uit 1934 schreef Eliot de reizangen en enkele dialogen.

Paul Smaïl: Leven doodt mij. Ambo, Amsterdam; 185 blz. - 34,90. Hoe een jonge Fransman van Marokkaanse afkomst zich in Parijs door het leven slaat. De schrijver geldt als dé literaire ontdekking van het jaar '97 in Frankrijk.

Carlos Drummond de Andrade: De laatste gedichten. De Arbeiderspers, Amsterdam; 160 blz. - 49,90. Letterlijk de laatste gedichten van deze Braziliaan. Bij zijn dood werden ze gevonden in een map op z'n bureau onder de titel: 'Farewell'. Vertaling August Willemsen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden