Boeken Fictie

Jean Surmont: Willem Elsschot, Tussen droom en daad. Tirion, Baarn; 272 blz. Fl. 29,50. Langverwachte biografie over de Vlaamse schrijver Willem Elsschot, die met Boorman en Laarmans twee figuren schiep die het kleine in de mens onthullen.

Flip Willemsen: De vrouw aanhebben. Querido, Amsterdam; 140 blz. Fl. 27,50. Lude koopt vrouwenkleren voor haar vriend Paul, zij heeft maat 42, hij 38.

Allan Folson: De dag na morgen. Vertaald door Hans Kooijman. De Boekerij, Amsterdam; 595 blz. Fl. 34,90. In een Parijse brasserie ziet Paul Osborn de man, die achtentwintig jaar eerder zijn vader heeft vermoord.

Camp. Het leven als theater. Perdu, Amsterdam; 71 blz. Fl. 24,50. Wat is 'Camp'? Een trend. Alles wat maar enigszins kitscherig, goedkoop en banaal is, wordt er toe gerekend. Het eerste boek over 'het dandyisme van de massacultuur'.

Martien Kappers: Voor kinderen voelen. De Arbeiderspers, Amsterdam; 198 blz. Fl. 29,90.

Bundel vertellingen uit de wereldliteratuur over ouderschap en de beslissingen daaraan voorafgaand.

Isabelle Jarry: Obsessies. Vertaald door Chris van de Poel. Manteau, Antwerpen/Goossens, Rijswijk; 147 blz. - Fl. 29,50. De leugen is het thema van deze roman, waarin de vrouwelijke hoofdpersoon zich terugtrekt in een middeleeuwse priorij.

Youp van 't Hek: Ergens in de verte. Rap, Amsterdam; 77 blz. Fl. 15. Het vreemdgaan, de dood, de ziekte Alzheimer, het opkomend racisme, een ordinair platenfeest en gokverslaving. Droevige onderwerpen lachwekkend bespreken is zijn kracht.

Peter Cameron: Het weekend. Vertaald door Erica van Rijsewijk. Contact, Amsterdam; 156 blz. Fl. 29,90. Vier vrienden komen in een zomerhuis bijeen om de sterfdag van Tony, een man met wie zij allen verbonden waren, te herdenken. Michael Crichton: Onthulling. Vertaald door Hans van Cuijlenborg. Luitingh, Amsterdam. 383 blz. Fl. 39,90. De auteur van 'Jurassic Park' schreef een triller die speelt in de computerwereld en handelt over een Amerikaanse obsessie: ongewenste intimiteiten.

Theodor Holman: Als een vrouw nee zegt. Nijgh en Van Ditmar, Amsterdam; 104 blz. Fl. 22,50. Twee vijftig verhalen die eerder als columns werden gepubliceerd in Het Parool.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden