BOEKEN FICTIE NET UIT

Giacomo Casanova: Een man van aanzien. Vertaald door Theo Kars. Athenaeum-Polak & Van Gennep, Amsterdam; 334 blz. - f 45, gebonden f 65. In het zesde deel van de integrale editie van zijn memoires is Casanova halverwege de dertig. Hij is naar Holland gestuurd om er een lening voor de Franse staat los te peuteren. Zijn tweede Hollandse verblijf is verre van aangenaam. Hij ontdekt dat hij al een dochter heeft van vijf.

Olivia Goldschmidt: Illusies. Vertaald door Karina Zegers de Beijl. Luitingh-Sijthoff, Amsterdam; 741 blz. - f 49,90. Drie beeldschone actrices, Mary Jane, Sharleen en Lila, dragen elk een geheim met zich mee dat hun carrire in een klap kan verwoesten.

Janet Frame: Uilen roepen. Vertaald door May van Sligter. De Geus, Breda; 220 blz. f 39,90 Sinds de verfilming van 'An angel at my table' is de Nieuwzeelandse schrijfster doorgebroken in Nederland. De Geus brengt nu haar debuutroman uit, in 1961 verschenen. Het boek beschrijft de lotgevallen van een aan lager wal geraakt gezin.

Wam de Moor: Een Hollands orakel. Over Maarten 't Hart. Arbeiderspers, Amsterdam; 272 blz. f 39,90. De Moor is een kritische bewonderaar van Maarten 't Hart, die halverwege de jaren zeventig doorbrak en sindsdien een grote schare lezers trekt. Maar de critici reageren gemengd op diens proza. Waar komen die irritaties vandaan? Is het kinnesinne of zit er een grond van waarheid in die kritiek? Een monografie.

Anne Cameron: Negen vrouwen op Vancouver island. Vertaald door Edith van Dijk. De Geus, Breda; 351 blz. f 49,90. Negen vrouwen kiezen, onafhankelijk van elkaar, voor een breuk met het verleden en komen terecht op Vancouver Island, een ruige plek voor de westkust van Canada. Vervlogen illusies maken er plaats voor onvermoede mogelijkheden.

Michael Dibdin: De dode lagune. Vertaald door Anneke Goddijn. Atlas, Amsterdam; 333 blz. f 39,90. Aurelio Zen keert terug naar zijn geboortestad Venetië. Op verzoek onderzoekt hij in het geheim de ontvoering van een rijke Amerikaanse zakenman. Opnieuw een spannende en ijzingwekkende thriller van Dibdin.

Sally Beauman: Verzwegen verleden. Vertaald door Eny van Gelder. Luitingh-Sijthoff, Amsterdam; 702 blz. f 49,90. Op een koude dag in januari stuurt een beeldschone, jonge vrouw vier identieke pakjes naar vier verschillende bestemmingen: Parijs, New York, Venetië en Londen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden