Bobsleeer Rob Geurts weigert te capituleren

IGLS (ANP) - De teleurstelling maakte binnen een paar uur plaats voor gedrevenheid, ambitieuze plannen en geestdrift. Rob Geurts weigert te capituleren, hoewel de verbeten jacht op een Olympisch startbewijs voorlopig weer is mislukt. De zoveelste vergeefse poging in tien jaar van de 33-jarige bobsleeer het NOC te overtuigen van zijn kwaliteiten als piloot.

In Igls, waar het WK tweemansbob werd gehouden, bleek de weg naar 'Lillehammer 94' nog een lange te zijn, met vele hindernissen. Zaterdag op de Olympische glijbaan hoog boven Innsbruck was een gescheurde spier in het bovenbeen van starter Robert de Wit (de oud-tienkamper) de oorzaak van een nieuwe desillusie.

Slechts tijdens een van de vier manches gleed de Nederlandse equipe door het ijskanaal. De tijd van 54,13 was matig. De Wit scheurde zijn spier bij de start. De ook al geblesseerde reserve John Drost had diens plaats wel willen innemen, maar kreeg geen toestemming van teamchef en arts Marthin Kwakkelstein.

"Het doet zeker pijn, deze nieuwe tegenslag, maar ik geef niet op" , sprak Geurts. "Ik geloof niet dat ik het ongeluk aantrek. Tegen blessures ben je volslagenmachteloos, maar ik heb nog een seizoen voor de boeg om mijn doel te bereiken. Dit keer was het pure pech, evenals verleden jaar tijdens het Europees kampioenschap in Konigssee toen ik na een crash kansloos was."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden