BN'ers bedienen voor War Child

(Novum) - Ruim 250 gasten zijn woensdagavond door bekende Nederlanders in de watten gelegd tijdens het vierde 'Feast for War Child'. Artiesten als Marco Borsato, Tooske Ragas, George Baker en Daphne Bunskoek werden ingezet om gasten te bedienen in een restaurant in Nijkerk en om geld in te zamelen voor War Child.

Het evenement werd voor de vierde keer georganiseerd door Dolly den Hengst en haar partner Lex Harding. De avond werd geopend door War Child-directeur Willemijn Verloop en ambassadeur Marco Borsato. Zij vertelden tijdens de avond uitgebreid over het belang van projecten oorlogsgebieden en het werk van War Child. Borsato was 'zeer blij' met de hoge opkomst, de sfeer, de inzet en met de opbrengsten.

Verloop vond de inzet van de BN'ers 'helemaal fantastisch'. Toch had ze liever gezien dat hun hulp niet nodig is en dat mensen ook zonder BN'ers naar een evenement als dit komen. "Het blijkt gewoon dat mensen extra willen betalen als er een stukje entertainment is, zoals bediend worden door een ster", vertelt ze aan Novum Nieuws.

Radio 538-deejay Edwin Evers verzorgde met zijn band en zanger Wolter Kroes diverse optredens. Kroes voelt zich 'zeer betrokken' bij War Child. "Ik vind het een vreselijk goed doel. Ik heb zelf twee kinderen en moet er niet aan denken dat mijn eigen kinderen hetzelfde mee moeten maken als de kinderen waar War Child zich voor inzet", vertelt de zanger. "We zijn allemaal wereldburgers, we hebben internet tegenwoordig en we moeten elkaar toch kunnen helpen."

TMF-presentatrice Renate Verbaan werkt eveneens graag mee voor het goede doel omdat het om kinderen gaat. "Kinderen zijn de toekomst en daarom draag ik dit doel een warm hart toe", legt ze uit. "Het gaat erom dat War Child ervoor zorg draagt dat kinderen over de hele wereld ondanks alle ellende een positieve draai aan hun leven kunnen geven."

De opbrengsten van de avond werden gehaald uit de verkoop van het diner, de drank, de veiling, de tombola en verschillende losse acties, waaronder de verkoop van een t-shirt van Borsato. olgens organisatrice Den Hengst ligt het totaalbedrag rond vijftienduizend euro.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden