Blokker zoekt knipperlichtrelatie met personeel

Flexibiliseren is het toverwoord. 'Tijdens de daluren even invallen bij McDonald's.'

Vakbond FNV is nog niet overtuigd van de noodzaak om bij Blokker 440 werknemers te ontslaan, zo deelde de vakbond gisteren mee na een gesprek met de directie van Blokker. De FNV wil meer informatie voordat de bond instemt met de reorganisatie bij de winkelketen.

Een ander heikel punt is de door Blokker aangekondigde flexibilisering om de 'bezetting in de winkels te optimaliseren'. In normaal Nederlands: Blokker wil op drukke tijden meer personeel in de winkel en minder als het rustig is. Zo wil het de klant beter helpen en de kosten voor de winkelketen stevig omlaag brengen. Ook bij die plannen heeft FNV 'ernstige bedenkingen'. FNV-bestuurder Twan van Lieshout: "Blokker liet weten dit in overleg te willen doen en wel te streven naar een minimumaantal uren voor werknemers."

Hoe werkt die flexibilisering?

Het kan op twee manieren. Met gebroken diensten, waarin het personeel eerst twee uur werkt, dan een paar uur pauze heeft en vervolgens weer een paar uur naar de winkel komt. De andere optie is werken met oproepcontracten. "Dat is echter riskant, want wat doe je als je onmiddellijk iemand nodig hebt en niemand kan?", zegt Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg. Hierbij gaat het meestal om nul-urencontracten of oproepcontracten. Blokker kan ook vast personeel vervangen door mensen met kleine contractjes, maar dat lijkt niet waarschijnlijk, evenals nog meer deeltijders in dienst nemen. "Blokker werkt al veel met studenten, kennelijk is dat toch niet te organiseren." Die gebroken diensten liggen meer voor de hand, verwacht Wilthagen.

Wat is de winst voor Blokker?

Blokker wil zelf aan de urenknop kunnen draaien. Dus bij daluren, als er weinig klanten zijn, minder personeel inzetten, dat is voor de huishoudketen het meest lucratief. Op piekmomenten wil Blokker meer mensen in de zaak hebben en klanten sneller kunnen helpen, want dan wordt er meer verkocht. Als er voor het personeel niet veel te doen is, dan kan het naar huis en lekken er geen kostbare uren weg. Op die manier wil Blokker zo optimaal mogelijk van zijn personeel gebruik maken.

Het moet nog blijken of Blokker per saldo op de loonkosten bespaart bij een lage bezettingsgraad op rustige momenten en extra inzet wanneer het druk is. De keten moet bovendien vermijden dat het te rustig wordt op sommige uren, klanten moeten zich niet verloren voelen in de zaak. "Anders wordt Blokker een soort Kijkshop, waar alle producten in de winkels in glazen vitrines staan", zegt Wilthagen.

Wat vraagt dit van de medewerkers van Blokker?

Gebroken diensten vragen om soepel personeel. Maar wie zit er nu te wachten op tussenuren? De dagen van werknemers gaan versnipperd raken. "Niemand wil midden op de dag vrije tijd en dan alleen 's morgens, en eind van de dag een paar uur werken. En al helemaal niet als hij kilometers van zijn werk woont. Ik zag dat eens bij het distributiecentrum van koeriersdienst DHL in België. De bezorgers kregen voor hun tussenliggende uren niet betaald en moesten maar wat rondhangen op vliegveld Charleroi." Zo worden het hele lange dagen, die slecht betaald worden.

Zijn onbetaalde tussenuren onvermijdelijk?

Nee niet helemaal, want een functie bij Blokker kan een stapelbaan worden, vertelt hoogleraar arbeidsmarkt Wilthagen. "Een goede winkeliersvereniging in de buurt moet overleggen over creatieve oplossingen. In een winkelcentrum kan personeel van Blokker met lunchtijd bijvoorbeeld twee uur bij de McDonald's werken, waar het op dat moment juist druk is. Toen de Efteling in de winter nog dichtging, zag je dat het personeel van het attractiepark drie maanden op de polisadministratie bij een verzekeraar ging werken."

Speelt een dergelijke flexibilisering van uren ook in andere branches?

Zeker. Met name in de horeca- en entertainmentbranche. Daar zijn ze zelfs 'de maat der dingen', zegt Ronald Dekker, arbeidseconoom aan de Universiteit van Tilburg. "Puur omdat dit de beroepen zijn waar het personeel pas kan werken als wij vrij zijn en willen eten of dansen." Maar ook bij industrieën, waar dure machines 's nachts door moeten draaien, bij sportscholen en - toen ze nog bestonden - de kaartjesloketten op stations.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden