Blik op oneindig, want de zorg moet door, óók in de vakantie

Wijkverpleegkundige Gijs de Graaf in gesprek met cliënt Marja van den Hurk. Beeld Koen Verheijden
Wijkverpleegkundige Gijs de Graaf in gesprek met cliënt Marja van den Hurk.Beeld Koen Verheijden

Het is extra aanpoten voor de wijkverpleging. Er is altijd al weinig personeel en nu is het ook nog vakantietijd.

Cindy Cloin

Behendig laveert hij zijn witte auto over de Lithse dijk langs de Maas. Vlakbij ligt de ambachtelijke bierbrouwerij, maar Gijs de Graaf is wijkverpleegkundige bij Pantein en op weg naar zijn volgende klant in het buitengebied van Oss. Vanmorgen hielp hij vanaf zeven uur al drie mensen met wassen en opstaan, het geven van medicatie en het aantrekken van steunkousen. Zijn volgende klant is Marja van den Hurk uit Teeffelen.

Als hij via de achterdeur binnenkomt, wordt hij begroet door het hondje des huizes. Mevrouw Van den Hurk heeft sinds een paar maanden een stoma. Over een tijdje gaat ze het zelf wisselen, maar door een aantal complicaties is de wond nu nog niet goed genoeg genezen en komt de thuiszorg. "Hoe gaat het vandaag, Marja. Is alles goed blijven zitten?" Een kwartiertje later is de stoma verwisseld en praten ze aan tafel verder over de vervolgafspraken bij de stomaverpleegkundige.

Aanpoten

Op de koelkast hangt een brief van Pantein. Van den Hurk: "Daarin staat dat de zorg in de zomer anders dan anders kan uitpakken en of we daar begrip voor willen hebben. Natuurlijk! Ze moeten met minder mensen het werk blijven doen. Ik heb een app waarop ik kan zien hoe laat ze komen. Dat is handig want het verandert regelmatig, zeker nu in de zomer. Ik begrijp dat wel." "We vragen flexibiliteit van onze klanten en medewerkers. Dat is elke dag passen en meten", zegt De Graaf. "We moeten steeds uitleggen wat we wel en niet kunnen doen. Een boer die zijn leven lang al om vijf uur opstaat en om zeven uur aan zijn dag wil beginnen, vindt het vervelend dat we er niet voor negen uur kunnen zijn. Je wilt er wel rekening mee houden, maar dat gaat niet altijd. We zijn geen supermensen." Er zijn wijkverpleegkundigen met werkdagen van veertien uur en werkweken van zestig uur, weet de beroepsvereniging V&VN. "Ik kan het me goed voorstellen", zegt De Graaf. "Je moet je grenzen en prioriteiten stellen. De komende weken zet ik alles opzij voor de klanten en doe ik andere dingen niet, zoals gesprekken met leerlingen of zorgevaluaties. De zorg moet doorgaan."

Dan nog is het aanpoten, want vier collega's vieren vakantie en er staat al maanden een vacature open. Niemand te vinden. "De thuiszorg heeft een slecht imago. Studenten denken dat je vooral billen wast, maar het is heel uitdagend. Je indiceert en doet alle medische handelingen zelf, je werkt enorm zelfstandig. Daar proberen we studenten ook warm voor te krijgen."

Op vakantie

In zijn regio is volgens De Graaf de nood nét wat minder hoog dan elders. Dat komt doordat Pantein sinds een tijd met zelfsturende teams werkt die klanten vooral willen voorbereiden op zoveel mogelijk zelf doen. "Die omslag moeten we met z'n allen maken om de zorg bestendig te houden. Ook iemand van negentig kan na een genezen botbreuk weer veel zelf oppakken. We motiveren en ondersteunen iemand, maar het is ons streven om de zorg af te bouwen. Al leidt dat ook wel tot discussie in ons team, hoor. En lang niet alle klanten begrijpen die keuze. Ze vinden dat ze recht hebben op zorg."

Een meevaller vanochtend want zijn laatste klant heeft een afspraak in het ziekenhuis. Hij kan dus iets eerder naar het kantoor in Lith. Hier maakt hij de zorgplannen, overlegt hij met collega's en kijkt hij naar de planning. Even een boterham en door naar de middagronde, met opnieuw vier klanten. Dan nog administratie en rond een uur of vijf zit de werkdag erop.

De komende weken is het de blik op oneindig en hopen dat er niet al te veel nieuwe klanten bijkomen die acute zorg nodig hebben. "En dan mag ik zelf ook met vakantie. Even alle stress laten wegstromen aan een Frans riviertje. Daar ben ik dan wel aan toe."

Lees ook: 'Extra stages en zij-instromers moeten personeelstekort in de zorg oplossen'

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden