Blijlevens vindt onderdak

MEERLE - Jeroen Blijlevens rijdt volgend jaar voor Domo-Farm Frites. De 29-jarige sprinter, het afgelopen jaar in dienst van Lotto, heeft een mondeling akkoord bereikt met teammanager Patrick Lefevere en ondertekent later in de week een eenjarig contract.

Blijlevens heeft lang moeten zoeken naar een nieuwe werkgever nadat zijn huidige ploeg Lotto-Adecco, via manager Christophe Sercu, had laten weten geen gebruik meer te willen maken van de diensten van de Nederlander.

Die beslissing viel eigenlijk al in augustus nadat Blijlevens er niet in was geslaagd een rit te winnen in de Ronde van Italië en de Tour. In Frankrijk gaf hij nog voor de eerste bergen op met vage klachten, die later werden verklaard als een vorm van de ziekte van Pfeiffer.

Het was een teleurstellend jaar voor Blijlevens die geen enkele koers won, zoals hij het jaar ervoor bij het Italiaanse Polti ook maar tot twee zeges kwam. Toch bleef hij vertrouwen houden dat er een aanbieding van een topploeg zou komen. Interesse van Bankgiroloterij wimpelde hij af omdat hij met die ploeg niet in een grote ronde zou kunnen uitkomen. ,,We zijn blij dat het rond is. Jeroen heeft er veel zin in'', aldus zijn zaakwaarnemer Van Dongen. Bij Domo-Farm Frites treft Blijlevens onder meer voormalig ploeggenoot Servais Knaven, met wie hij tot 2000 voor TVM reed.

Blijlevens is de 25ste renner die voor volgend seizoen onder contract staat bij Domo. Dat zou inhouden dat er volgens de nieuwe UCI-richtlijnen geen plaats meer is voor de begeerde Frank Vandenbroucke. ,,Maar als ik hem zo graag wil hebben, had ik Blijlevens nu niet genomen'', zei Lefevere. De manager is gecharmeerd van de gevallen vedette, die de afgelopen twee seizoenen niets meer presteerde. Hij onderhandelt met potentiële geldschieters, maar weet ook het Italiaanse Mercatone Uno geïnteresseerd.

Mocht 'VDB' alsnog bij Domo belanden dan is er geen plaats meer voor de Nederlandse neo-prof David Orvalho. ,,Lefevere heeft aangegeven dat hij me liever kwijt dan rijk is'', zei de Enschedeër. ,,Maar zelf heb ik ook aangegeven dat ik naar een andere ploeg wil.''

Orvalho dacht onderdak gevonden te hebben bij een nieuwe Portugese ploeg, maar de sponsors trokken zich deze week terug. ,,Voorlopig wacht ik af, mijn contract loopt nog een jaar door. Ik ben teleurgesteld in de ploeg. Na een maand ben ik aan mijn lot overgelaten'', aldus Orvalho.

Lefevere weerspreekt die woorden. ,,David kwam tekort voor dit niveau. Hij hoeft niet weg, maar we zullen wel meewerken als hij elders terecht kan. Eventueel nemen wij een deel van zijn salaris voor onze rekening.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden