Blankert volgt Ruding op als voorzitter NCW

Van onze redactie economie DEN HAAG - Drs. J. C. Blankert (51) wordt de nieuwe voorzitter van het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW). Dat heeft het NCW gisteren bekendgemaakt. Blankert volgt dr. O. Ruding op, die onlangs is benoemd tot vice-voorzitter van de raad van bestuur van de Amerikaanse bank Citicorp. Blankert is nu nog voorzitter van de werkgeversvereniging in de Metalektro-industrie FME.

Blankert staat op de voordracht van het NCW-bestuur, waarover de algemene vergadering zich op 18 juni zal buigen. Op 4 september legt hij zijn functie bij de FME neer, zoals hij al enige tijd geleden aankondigde. Hij wordt daar opgevolgd door drs. J. L. van den Akker.

Blankert kwam in mei 1985 bij de FME waar hij ir. W. ter Hart opvolgde. Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven (Dura, Wilma) en (als directeur) bij het Gemeentelijk Energie Bedrijf in Rotterdam.

Hans Blankert (Nederlands Hervormd) werd in 1940 geboren in Medan, Indonesie. Zijn middelbare school sloot hij af in 1959 met het diploma gymnasium B. In 1972 studeerde hij af als bedrijfseconoom aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

Sinds 1990 is Blankert voorzitter van het Nederlands Normalisatie Instituut in Delft en bekleedt hij verscheidene bestuursfuncties bij instellingen in het onderwijs, cultuur en op milieu- en energiegebied.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden