,,Binnenkomen bij een bedrijf is voor allochtonen de grootste hindernis'' Joan Ferrier, directeur E-Quality

„De uitspraak van Jongerius is zeer constructief”, zegt Joan Ferrier, directeur van kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit E-Quality. „Met een voorkeursbeleid geef je allochtonen een grotere kans op een baan. Het zal ervoor zorgen dat de onevenredig hoge werkeloosheidscijfers van deze groep dalen. Bovendien bestrijdt zo’n beleid discriminatie.”

Volgens Ferrier vormt het huidige selectiebeleid een hindernis. „Allochtonen komen moeilijk aan de slag, onder andere omdat ze geen goed netwerk hebben.” Maar als ze aangenomen zijn, doen ze het goed, zegt Ferrier. „Daarom moeten we nu beginnen met een voorkeursbehandeling. Het personeel van elk bedrijf moet uiteindelijk een afspiegeling vormen van de samenleving.”

In tegenstelling tot de FNV staat E-quality positief tegenover quotering. Ferrier: „Met quotering kun je iets doen aan de scheefgegroeide verhouding tussen allochtonen en autochtonen op de werkvloer.” Maar voor het invoeren van quotering is er te veel weerstand bij werkgevers en werknemers erkent Ferrier. „Werkgevers vinden het vervelend om gedwongen te worden iemand aan te nemen vanwege zijn achtergrond. Andersom willen allochtone werknemers alleen worden aangenomen vanwege hun kwaliteiten.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden