Bijzondere chemie bij broer en zus Stone

SASKIA BOSCH

POP

Angus & Julia Stone ****

De popmuziek kent heel wat succesvolle broer- en zusduo's. De beroemdste waren natuurlijk Karen en Richard Carpenter van The Carpenters, in de jaren zeventig zeer succesvol. Tegenwoordig zijn het vooral broer en zus Angus en Julia Stone die van zich doen spreken. De Australiërs zijn sinds 2006 samen actief. De afgelopen jaren namen de twee even vrijaf van elkaar om aan hun soloprojecten te werken. Maar dit jaar hebben ze hun krachten weer gebundeld voor hun derde titelloze album en bijbehorende tournee, die afgelopen donderdag de Heineken Music Hall aandeed.

Voor een niet uitverkocht huis lieten Angus en Julia Stone in Amsterdam horen hoe bijzonder de chemie tussen hen beiden is. Hij zag er met zijn ruige baard en muts uit als een grungerocker, zij in zwart kanten jurk als een bevallig elfje. Ook in hun stemmen was het contrast groot, met de donkere klanken van Angus en de ijle klanken van Julia.

Daarnaast bleken broer en zus Stone ook als songschrijvers meer dan de som der delen. In Amsterdam brachten ze hun kenmerkende luisterliedjes met folkpop als basis, maar achter die formule bleken verrassende werelden schuil te gaan. De bedachtzame songs werden subtiel verrijkt met vleugjes country, gitaarrock en zelfs reggae, terwijl de pulserende ritmes soms herinneringen opriepen aan de bezwerende songs uit de begindagen van The Cure. Door deze kleurschakeringen wisten de Stone's de aandacht moeiteloos vast te houden.

Bovendien trapten Angus en Julia Stone niet in de val van het overserieuze navelstaren waar sommige luisterpopmuzikanten nogal eens intrappen. Want bij de Australiërs was ook plaats voor humor, bijvoorbeeld door hun cover van 'You're the One That I Want' uit de film 'Grease'. De slepende, akoestische versie van dit nummer was bijkans onherkenbaar en vormde een van de hoogtepunten van de avond.

En dan was er tegen het slot van het concert ook nog de cover van Sam Smiths hit 'Stay With Me', die dankzij de fraaie samenzang van broer en zus van ongekende schoonheid was.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden