Bijna 170 ontslagen bij verlieslijdend V&D

Warenhuisketen V&D schrapt komende anderhalf jaar bijna 170 banen om het bedrijf weer winstgevend te maken. Vorig jaar boekte het bedrijf een verlies van 19 miljoen euro. Dat maakte V&D gisteren bekend.

In juli 2014 wordt het distributiecentrum in Aduard (Groningen) gesloten. Alle 109 medewerkers daar verliezen hun baan. De activiteiten worden overgeheveld naar het nieuwe en moderne distributiecentrum in Nieuwegein. Daarnaast gaan op het Service Center van V&D in Amsterdam ongeveer 60 van de 475 arbeidsplaatsen verloren.

"We betreuren dat door deze aangekondigde maatregelen gedwongen ontslagen niet te vermijden zijn", stelt bestuursvoorzitter Jacob de Jonge. Volgens hem werd het verlies van vorig jaar vooral veroorzaakt door een inefficiënt ingericht inkoopproces, hoge kosten in logistieke activiteiten en het Service Center.

De reorganisatie bij V&D komt volgens Martijn den Heijer, onderhandelaar bij CNV Dienstenbond, niet uit de lucht vallen. "Het gaat al langere tijd niet crescendo met het grootwinkelbedrijf", zegt de vakbondsman.

Dat het distributiecentrum in het noordelijke Aduard moet sluiten ligt ook in de lijn der verwachting. Den Heijer: "De locatie was in het totaal van de distributie geen echt handige."

V&D is met de vakbonden in overleg over een sociaal plan. De warenhuisketen kijkt daarbij of de ontslagen medewerkers begeleid kunnen worden bij het vinden van een nieuwe baan. In totaal werken er bij V&D bijna 5000 mensen.

(anp)

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden