Bijdendijk kookt: Kokos-bisque van krab

Joris Bijdendijk Beeld Rinze Vegelien
Joris BijdendijkBeeld Rinze Vegelien

Wekelijks watertanden op Trouw.nl met jonge topkok Joris Bijdendijk. Vandaag aflevering drie van zijn kookrubriek: kokos-bisque van krab.

Vorige week schreef ik al over mijn Waddentocht met oud-visser Jan Rotgans. Maar er zit zoveel lekkers in de Waddenzee dat ik het eigenlijk niet bij één recept wil laten. Zo valt van de krabbetjes die je op het wad kan vangen een hele mooie bisque te maken. In dit recept wordt kokosmelk gebruikt, waardoor de romige soep ook geschikt is voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Je krijgt het lekkerste resultaat door met levende krab te werken, en die vlak voor het bereiden pas te doden zodat het zo vers mogelijk is. Vraag in de viswinkel hoe je dit het beste aan kunt pakken. Te eng? Dan wil de visboer het klusje vast wel voor je klaren. Niet elke visboer zal trouwens levende krab verkopen. Is dat bij jou in de buurt het geval, probeer het dan bij een Chinese toko.

Joris Bijdendijk is Executive Chef bij restaurant Bridges, onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam en ambassadeur van de Youth Food Movement.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden