Bijdendijk kookt: Gazpacho met oesters

tomaten Beeld colourbox.com
tomatenBeeld colourbox.com

Wekelijks watertanden op Trouw.nl met jonge topkok Joris Bijdendijk. Vandaag aflevering vijf van zijn kookrubriek: gazpacho met oesters.

Het is warm buiten, en daar hou je in de keuken natuurlijk ook rekening mee. Een zomergerecht bij uitstek is gazpacho. Deze koude Spaanse groentesoep kan je zo simpel of speciaal maken als je zelf wilt.

Ik serveer de gazpacho graag met oesters en bloemblaadjes van de borage. Deze staan nu volop in bloei, dus pluk er vooral een paar tijdens een wandeling. Zo maak je ook van een eenvoudige zomerse lunch iets heel speciaals.

Joris Bijdendijk is Executive Chef bij restaurant Bridges, onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam en ambassadeur van de Youth Food Movement.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden