null Beeld Vivian Keulards
Beeld Vivian Keulards

Bij de kapperVivian Keulards

Bij kapsalon Her Avenue in Coevorden is zelfs de cappuccino roze

Vivian Keulards

Roze, roze, roze! De koffiemachine, de muren, de stoelen, de kapmantels, de föhn, de krultang, de handdoeken, de wc én wc-blokjes. Zelfs de cappuccino is roze. Een scheutje bietensap door de melk, blijkt het geheim.

Sabrina Huttinga-Pintus (41) wilde zich vooral onderscheiden met haar kapsalon Her Avenue in Coevorden. “Ik wilde iets exclusiefs voor de vrouw oprichten, als tegenhanger van alle barbiers die er nu zijn. In London zag ik de trend van de roze koffietentjes. Dat inspireerde me. Roze doet toch altijd iets met je, het voelt vrouwelijk en zacht. Dat wilde ik ook.”

Bewust ‘instagrammable’ gemaakt

In de salon richtte Sabrina diverse fotohoeken in: een schommel, een boom, een rozenmuur, een hartenwand en een grote porseleinen beer voor de kinderen. Allemaal roze natuurlijk. “De salon is heel bewust ‘instagrammable’ gemaakt. Mijn klanten zijn veelal jonge vrouwen die opgroeiden met social media. Na afloop worden er vaak foto’s gemaakt en gedeeld. Dat werkt fantastisch. Deze foto’s zorgen voor zichtbaarheid en nieuwe klandizie.”

“We zijn geen standaard salon. Vrouwen komen hier niet snel om de puntjes te laten knippen. We staan in de regio vooral bekend om onze extensions en het kleuren van het haar. En om ons roze concept natuurlijk. Zelfs voor toeristen is het een attractie. Die komen graag een kijkje nemen.”

En wat als je niet van roze houdt? “Dan is het ook goed te doen. We kozen bewust voor ‘dusty roze’. Dat is chiquer, rustiger en tijdlozer.”

Fotograaf en journalist Vivian Keulards bezoekt wekelijks een kapper ergens in het land.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden