Bij De Meeuw Nederland BV, producent van ...

Bij De Meeuw Nederland BV, producent van tijdelijke huisvesting, zijn twee nieuwe directieleden benoemd. Het zijn C. M. M. van Empel voor commerciele zaken en marketing en J. P. C. M. Colen Ra, voor financiele zaken. Van Empel wordt ook vice-voorzitter van het directieteam, dat verder bestaat uit drs. M. A.M. Meeuwissen. Drs. C. G. E. Boenders (1955) is vanwege de stichting Universiteitsfonds Rotterdam benoemd tot bijzonder hoogleraar mathematische besliskunde, in het bijzonder beslissingsondersteunende systemen aan de faculteit der Economische Wetenschappen. Boenders studeerde bedrijfseconometrie aan de Erasmusuniversiteit en werkte eerder bij deze universiteit en aan de TU Delft.

Dr. H. M. P. Kersten (38) is benoemd tot bijzonder hoogleraar bedrijfswiskunde bij de faculteit der wiskunde en informatica aan de VU. Kersten is nu hoofd van het centrum voor toegepaste wiskunde van Rabobank Nederland.

Dr. J. G. Snijders (41) is benoemd tot bijzonder hoogleraar quantumchemie van spectroscopische verschijnselen bij de faculteit der scheikunde van de VU. Hij werkte er al als universitair docent en hoofddocent.

Regisseur Wim Verstappen heeft vrijdagavond in Amsterdam de eerste 'Dutch Filmmuseum Award' ontvangen uit handen van actrice Silvia Kristel. Verstappen krijgt de prijs, waaraan 10 000 gulden is verbonden, voor zijn gehele oeuvre en zijn verdiensten voor de filmindustrie.

De prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt, is ingesteld door de European Academy for Film and Television.

B. Smit wordt per 15 april lid van de raad van bestuur van de Bank Nederlandse Gemeenten in Den Haag. Hij is nu hoofd van het directoraat financiele planning en controle bij Credit Lyonnais Bank Nederland.

Dr. G. J. M. Vlak heeft ABN Amro USA verlaten. Vlak kreeg begin 1991 tot taak het Amerikaanse Amro-bedrijf te voegen in de ABN-organisatie. De integratie is nu een feit.

Mr. G. Fabius wordt op 1 juli directeur van de Levensverzekering Maatschappij Robein Leven in Den Haag. Hij is nu adjunct-directeur.

Fons A. W. M. Disch is met ingang van 1 april benoemd tot hoofd Sector Cultuur en directeur Cultureel Centrum de Vest bij de gemeente Alkmaar. Hij volgt L. Pot op. Disch (40) werkt nu nog als algemeen directeur van SAMO-Nederland en als hoofd van de opleiding Financieel Management Culturele Instellingen van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is tevens kroonlid van de Raad voor de Kunst.

Overleden

Op 63-jarige leeftijd is in de nacht van donderdag op vrijdag Wim van Heumen overleden. Van Heumen leidde in de periode 1975-1986 het nationale mannen hockeyteam naar diverse triomfen. Hij was erelid van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Het Nederlands team speelde onder leiding van Van Heumen 235 interlands, waarvan er 139 werden gewonnen.

Op 57-jarige leeftijd, in april 1986, besloot de coach zijn functie neer te leggen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden