Bierfietsen

Bierfietsen

Fietsen en bier gaan prima samen, vinden onze zuiderburen. Zij kunnen het weten. De Vlaamse Westhoek presenteert dit jaar vier nieuwe bierfietsroutes langs brouwerijen, cafés en hopvelden. Een tocht die zich prima laat bekronen met een lokale specialiteit als Poperings hommelbier. Oost-Vlaanderen gaat nog verder. Plan Bier bestaat uit een waaier aan fiets- en ook wandelroutes die in totaal 29 brouwerijen en meer dan 200 streekbiercafés aandoen.

Stand 3.B.40 www.toerismewesthoek.be

Stand 3.C.54 www.planbier.be

Ierland wandelland

De Giant's Causeway in Noord-Ierland, de Wicklow Way ten zuiden van Dublin, de Western Way in Galway: Ierland is een wandelland. Over het hele eiland verbinden paden, vaak eeuwenoud, de dorpen en steden. Ruige kusten, groen golvend binnenland, kloosters en kerken, pubs en picknickplekken, alle ingrediënten voor een geweldige wandelvakantie liggen aan je voeten. www.ireland.com

Stand 3.E.59

Lezingen

Wandelen over Nederlandse Klompenpaden met Wim Huijser of fietsen door Mexico en Guatemala met Frank van Rijn. Lopen op blote voeten, eten uit je rugzak of voor de eerste keer op fietsvakantie: het lezingenprogramma van deze Fiets & Wandelbeurs is als vanouds goed gevuld en rijk aan variatie. Hongarije, Canada, Zuid-Korea; het zijn maar een paar van de bestemmingen die aan bod komen. Schrijver Gerrit Jan Zwier vertelt over zijn omweg naar Paaseiland, Bert Sitters fietst door het Giethoorn van Thailand. Het volledige lezingenoverzicht staat op de website: www.fietsenwandelbeurs.nl

Pelgrimeren

Een pelgrimstocht maken, dat kan te voet of op de fiets. Het kan langs een van de routes van de wijdvertakte Camino de Santiago, maar ook in Scandinavië, in Ierland, naar Rome, in Japan of naar minder bekende heiligdommen in eigen land. Het Pelgrimspaviljoen is de plek waar aanbieders van pelgrimstochten op deze beurs te vinden zijn. Wie zich wil oriënteren op de mogelijkheden, kan er in gesprek gaan met pelgrims die hun sporen verdiend hebben.

Stand 4.C.12, 4.C.19, 4.D.01

Outdoorpracticum

Zoveel keus, zoveel soorten tenten, slaapzakken, schoenen, fietsen, tassen en meer. Soms begint het je te duizelen. Dan is het Outdoorpracticum een plek om je even rustig te laten informeren. Door de wol geverfde reizigers tonen je hun materiaal en delen hun ervaringen.

Stand 4.D.60

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden