Bewakers in actie voor betere CAO

Van onze redactie economie HOUTEN - Voor de eerste keer in de geschiedenis zullen werknemers in de beveiligingsbranche vrijdag actie voeren. De bonden en werkgevers onderhandelen die dag over de nieuwe CAO. De actievoerders eisen een structurele verbetering van hun inkomenspositie en betere arbeidsvoorwaarden.

“De voorstellen van de werkgevers zijn zo slecht, dat we er weer jaren op achteruit gaan”, zegt John Fokke, een van de actieleiders. Het 'ludieke wilde actiecomité' waarvan hij deel uitmaakt, riep alle beveiligingsbeambten op om vrijdag naar Bunnik te komen om de onderhandelingen kracht bij te zetten. Worden de eisen niet ingewilligd, “dan gaan we oorlog voeren”, voorspelt Fokke.

Frans Vosman, onderhandelaar voor vakbond de Unie, distantieert zich van het ledeninitiatief, evenals Guus van Betten van de Dienstenbond FNV.

De voorstellen van de werkgevers komen er op neer dat er flexibeler moet worden gewerkt voor minder beloning. Zo wil de Vereniging van particuliere beveiligingsbedrijven (VPB) dat de werknemers in dertien weken 42 nachtdiensten draaien, in plaats van de 28 die ze nu werken. Van de vijftien vrije zondagen per jaar moeten ze er twee inleveren. Daarnaast zullen diverse toeslagen, waaronder die voor overwerk en weekenddiensten, verdwijnen als het aan de werkgevers ligt.

Fokke: “Dit is de eerste keer dat het lukt om beveiligingsbeambten tot actievoeren te motiveren. Dat geeft aan hoe slecht wij er voor staan. Een getrouwde beveiligingsbeambte met een basisdiploma verdient tweeduizend gulden netto. Daar moet hij dan zelf zijn verplichte auto en mobiele telefoon van betalen.”

Het actiecomité eist een structurele verbetering van de inkomenspositie van beveiligingsbeambten, waaronder een loonsverhoging van anderhalve procent en aanpassingen in pensioen- en reiskostenregelingen. Wel is het comité bereid om de werkgevers tegemoet te komen in flexibeler werktijden.

De CAO-onderhandelingen spelen zich af tegen de achtergrond van een hevige concurrentieslag in de beveiligingsbranche. Steeds vaker wordt voor tijdelijk werk een uitzendbureau ingeschakeld om te besparen op de loonkosten. “Tegen de prijsdumping waar veel bedrijven aan doen, kan een fatsoenlijk bedrijf dat de CAO volgt niet op”, zegt Fokke.

Vosman van de Unie beschrijft de beveiligingsbranche als een vechtmarkt. “Contracten worden bij de concurrenten weggehaald door ver onder de prijs te gaan zitten. De werknemers worden dat zat.”

Dat de actiebereidheid desondanks lang op zich liet wachten, heeft volgens Vosman te maken met de bedrijfscultuur. “Er heerst in deze branche een cultuur van straffen en boeten. Wie niet bevalt, wordt de deur gewezen.” Volgens Van Betten van de FNV-bond speelt ook de grote spreiding in werkplekken een rol. “Werknemers van één bedrijf kunnen bij tachtig verschillende opdrachtgevers zitten. Ze zijn moeilijk voor een actie te organiseren.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden