Beveiligers op Schiphol gaan actievoeren tegen werkdruk

Beveiligers op Schiphol gaan actievoeren voor maatregelen om de werkdruk te verlagen. Dat is gisteren besloten na het aflopen van een ultimatum dat de vakbond aan de luchthaven en werkgevers had gesteld.

Volgens FNV-projectleider Leen van der List wordt vandaag overlegd over de timing en de vorm van de acties. Daarbij zullen de actievoerders zorgvuldig kijken naar de veiligheid en de belangen van de passagiers. Het kan gaan om een flyeractie of een staking. FNV wil dat er afspraken komen over concrete maatregelen.

De beveiligers klagen al langer dat hun werkdruk te hoog is, met vermoeidheid en afnemende alertheid tot gevolg. Het gaat om meer dan 1500 beveiligers, in de bagagekelder voor zover die niet behoort tot KLM en bij de bewaking van de passagiers- en personeelsdoorgangen. Op Schiphol werken in totaal zo'n 3000 beveiligers.

Het ultimatum volgde op een ledenraadpleging van FNV omdat oplossingen uitblijven. Volgens de bond probeerden Schiphol en de beveiligingsbedrijven het aanpakken van de werkdruk recent opnieuw voor zich uit te schuiven.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden